odsetki ? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 09 gru 2013, 12:09

program w niektórych przypadkach w decyzjach zwrotu nie wylicza mi odsetek należność główną owszem ale odsetki są 0 i zastanawiam się dlaczego i co mam zrobić? skąd wziąć te odsetki czy tak jak program wylicza 0 to jest dobrze? Gdzie mogę porównać czy te odsetki, które wyliczone są automatycznie w decyzji są wyliczone prawidłowo.Proszę o pomoc.
~Referent

Napisano: 09 gru 2013, 12:22

jaki masz program?
~@kasia

Napisano: 09 gru 2013, 12:50

Świadczenia Rodzinne S z gwiazdką
~Referent

Napisano: 09 gru 2013, 13:05

:)) czyli SYGNITY masz..., w Twoim przypadku najlepiej byłoby się przeszkolić z funkcji programu. Zakładka POMOC, tam spis treści znajdź obsługę procesu decyzyjnego, decyzje naliczające dla dłużnika i poczytaj może trochę o tym jak się nalicza odsetki. Ciężko mi zgadnąć jak Ty to robisz, ale na pewno robisz to źle.
~@kasia

Napisano: 09 gru 2013, 13:56

Ja tylko z decyzji zakończonej wierzycielki robię \"decyzja o zwrocie przed dłużnika alimentacyjnego należności\" i automatycznie wyliczał zawsze odsetki to wyliczał źle????
~Referent

Napisano: 09 gru 2013, 14:19

A dlaczego miał wyliczać źle? zrób print screen z tego jak Ci utworzy decyzje (to co widzisz z kwotami należności, stanami zadłużeń)i wyślij mi na maila [email protected]. Chcę zobaczyć.
Wejdź w parametry systemowe, powiedz mi jaki masz ustawiony parametr: sposób wyliczania odsetek dłużnika FA
~@kasia

Napisano: 09 gru 2013, 14:42

Właśnie w tym problem, że w przypadku niektórych dłużników program wylicza odsetki w wysokości 0 zł a zadłużenie istnieje.
~Referent

Napisano: 09 gru 2013, 14:52

@kasia wysłałam.
~Referent

Napisano: 09 gru 2013, 15:16

odpisałam na maila
~@kasia

Napisano: 13 gru 2013, 10:04

Ja ponawiam prośbę. Słyszałem, że można to jakoś policzyć na piechotę. Może ktoś uczony wyjaśni jak. Będę tę decyzje robił pierwszy raz i nawet jeśli program wyliczy to jak sprawdzić czy zrobił to dobrze...

Taki przykład wierzycielka w okresie od 01.10.2012 do 30.09.2013 pobrała 6000 zł. To ile będzie odsetek jeśli decyzję wystawiałbym dziś (13.12.2013)?
Rozumiem, że jeśli dłużnik coś zapłacił trzeba wziąć to pod uwagę ale jeśli zwrot nie poszedł za ten rozliczany okres to już nie.

Plz help.
~MZ

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x