odsetki od asystenta - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 29 gru 2015, 11:50

Witam.
Do tej pory mieliśmy zapis w umowie dot.asystenta rodziny: "Niewykorzystane przychody i odsetki bankowe od przyznanej dotacji podlegają zwrotowi na r-k bankowy Zleceniodawcy (...)". W tym roku zapis uległa zmianie na:"Niewykorzystane w terminie realizacji zadania publicznego przychody podlegają zwrotowi na r-k bankowy Zleceniodawcy(...)". Czy w związku z tym należy zwrócić odsetki bankowe od przyznanej dotacji, czy też po zmianie zapisu nie ma takiego obowiązku?
AGNES80

Napisano: 29 gru 2015, 13:00

nikt nie miał takiego przypadku?
AGNES80

Napisano: 29 gru 2015, 14:41

Ja oddałam odsetki i niewykorzystana dotacje
ulka77

Napisano: 03 sty 2016, 18:00

Ulka jakie odsetki oddawałaś i od jakiej części dotacji bo coś nie rozumiem - niewykorzystaną dotację zwraca się i tyle a dlaczego odsetki?Pozdrawiam :)
EWAII

Napisano: 04 sty 2016, 11:20

u nas zgodnie z umową oddałam odsetki bankowe ( z konta pomocniczego, które założyliśmy do obsługi zadania) samą dotację wykorzystaliśmy w 100%
myha

Napisano: 04 sty 2016, 11:45

Jak wyżej
ulka77

Napisano: 04 sty 2016, 12:33

a my w umowie nie mamy nic o odsetkach - małopolskie
wiknat

Napisano: 04 sty 2016, 21:26

U mnie w umowie tez nie ma o odsetkach od rachunku bankowego - zresztą nie ma wymogu zakladania rachunku do tego zadania.Jak dostaję srodki to wplywają one na podstawowy rachunek bankowy i nie ma możliwości wyliczenia odsetek od tych tylko środków.A mam pytanie czy od srodkow na zadania zlecone też odprowadzacie odsetki cy calość odsetek od rachunku przekazujecie na gminę.Pozdrawiam :)
EWAII

Napisano: 05 sty 2016, 8:47

Kapitalizację odsetek na rachunku podstawowym traktuję jako dochód własny. W umowie odnośnie asystenta nic nie ma o odrębnym rachunku ani o zwrocie skapitalizowanych odsetek . Jest tylko mowa o odsetkach od ewentualnie nierozliczonej dotacji w czasie.
AKM

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x