zależy od województwa, w małopolskim dziwne byłyby takie zwroty bo uruchamiali rezerwę na zobowiązania wymagalne (pod decyzje). Przy 8.500.000 zł planie oddaję 55 zł
TO JA LEPSZA 80.000 PIERWSZY RAZ TAKIE COŚ MI SIĘ PRZYTRAFIŁO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZNAJĄC OBECNIE PANUJĄCYCH BĘDĄ Z TEGO KŁOPOTY.
NAWET BYŁO TAKIE PISMO ŻEBY RZETELNIE PLANOWAĆ WIEC PEWNIE COŚ NAM ZROBIĄ KONTROLI 100 PRZYŚLĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
No nic, mleko się wylało przestrzelony plan wydatków i mój brak czujności-co tu dużo gadać:( teraz mam w związku z tym kolejny problem: zgodnie z orzecznictwem 3% kosztów obliczałam od dotacji otrzymanej no i w związku z tym zwrotem po konsultacji w UW powinnam od zwrotu skorygować te 3%.
Macie pomysł jak to sensownie przeprowadzić? Koszty rozliczone w dacie 28/12/2015 (wypłaty) i teraz korekta kosztów w grudniu oczywiście i w związku z tym zwiększony zwrot dotacji, ale co jeżeli na koniec roku na koncie miałam niewystarczającą ilość środków własnych? czyli korekta kosztów 85212 będzie na 4 tys, a rozliczenie wydatków ze środków własnych na koniec 2015 roku i zwrócone do UG środki to 1500 zł?