Odsetki od nienależnie pobranych świadczeń w egzekucji

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
Aisab48
Stażysta
Zajmuję się: npś
Kontakt:

Odsetki od nienależnie pobranych świadczeń w egzekucji

Post autor: Aisab48 »

Mamy problem z odsetkami od nienależnie pobranych świadczeń skierowanych do windykacji..
Wprowadzane w module świadczeń wpłaty własne i od Komorników system zalicza proporcjonalnie na poczet należności głównej i na odsetki w zaokrągleniu do pełnych złotych. Natomiast koleżanka korzystająca z modułu windykacji, w których jest tylko możliwość wprowadzania wpłat z US, drukuje zawiadomienia i z nich wynika rozbieżność, bo tam system wykazuje grosze.
Pracuję od pół roku i w grudniu zajmowałam się pisaniem aktualizacji do US, gdzie wykazywałam odsetki w zaokrągleniu tak jak system mi rozbijał wpłaty. Od stycznia koleżanka od windykacji zgłasza zawiadomienia poprzez platformę teleinformatyczną i tam wpisuje dane ze swoich wydruków. Teraz wychodzi, że ja do Komornika wysyłałam aktualizację stanu zadłużenia z odsetkami w zaokrągleniu a ona do US kwoty odsetek z groszami.
Tytuł jest do zamknięcia, bo ostatnia włata od KS spłaca całość a koleżanka ma kilka groszy na odsetkach.
Jak sobie radzicie z tymi rozbieżnościami?
Koleżanka ma wątpliwości, ale doradzono zamknąć tytuł w module windykacji powołując się na art.115 par.9 ustawy o postępowaniu egzekucyjnym w administracji.

https://podatkowyreferat.online/2021/02 ... ekucyjnych
ODPOWIEDZ