odwołanie nierozstrzygnięte, a ponowny wniosek - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 08 gru 2015, 9:27

Klient otrzymał dec. odmowną dot. zasiłku stałego we wrześniu, złożył odwołanie, SKO jeszcze nie rozstrzygnęło sprawy, dzisiaj wpływa wniosek o zasiłek stały, jak myślicie co zrobić?
erni

Napisano: 08 gru 2015, 10:21

To nowa sprawa.
t.franek

Napisano: 08 gru 2015, 12:03

A według mnie zawieszenie postępowania, podstawa - toczące się posterowanie odwoławcze w tej samej sprawie, oczekiwanie na rozstrzygnięcie.
Wredna1

Napisano: 08 gru 2015, 13:45

Dziękuję za odzew. Dzisiaj otrzymałam dec. SKO "ponownie merytorycznie rozpatrzyć wniosek strony przyznając świadczenie". Teraz muszę cofnąć się do września, a tam poza odmową stałego przyznaliśmy na wniosek okresówkę IX-X, ponadto teraz znowu złożył o okresówkę, jeszcze nie wydałam dec., ... i co zrobić, muszę wyrównać stały, a okresówka do zwrotu? nie wiem jak się za to zabrać :(
erni

Napisano: 09 gru 2015, 13:09

a dlaczego zasiłek okresowy do zwrotu art. 37 ust.6 przy ustaleniu uprawnienia oraz wysokości zasiłku stałego do dochodu nie wlicza się kwoty zasiłku okresowego.
Nora2

Napisano: 09 gru 2015, 13:38

ok. okresówka oczywiście sprawa zamknięta. a stały za wrzesień liczymy wg. nowego kryterium czy poprzedniego, ponadto od listopada zmieniła się sytuacja dochodowa klienta (utracił dochód) :roll:
erni

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x