Odwołanie od decyzji uchylającej koordynacja
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne
- Kontakt:
Re: Odwołanie od decyzji uchylającej koordynacja
A jak bym miała to wszczęcie i by przyszła i nie wyraziła zgody na uchylenie to co
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
To nadal byś uchyliła bo robisz to z urzędu (dlatego potrzebujesz to wszczęcie) i nie potrzebujesz jej zgody. W uzasadnieniu decyzji można się odnieść do jej pism, że ty nie jesteś organem właściwym a przepisy Cię obligują do tego i tego.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: koordynacja
- Kontakt:
Wyluzuj, niech się odwołuje, wszystko ok - możesz poinformować, ale też nie musisz, bo UW i tak czeka na prawomocną decyzję uchylającą z Twojej strony. Póki się odwołała, to nie jest prawomocna i temat się zamyka. Miałem wiele takich spraw, raczej SKO jeszcze kuma koordynację (do 01.01.19 byli organem odwolawczym w tych sprawach) i powinno być ok. Jak się doczepią, że wszczęcia nie zrobiłaś to i tak niewiele zmieni, znam takie jednostki, które nigdy tego nie robią i żyją 

https://www.kasarodziny.pl/
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Mój UW wysyła jak potrzaskane monity, kiedy będzie decyzja, więc nauczyłem się, że lepiej powiadomić ich o komplikacjach. Co do reszty dokładnie to samo napisałem w SKO nie ma większych problemów.bubek pisze: 29 wrz 2021, 11:39 Wyluzuj, niech się odwołuje, wszystko ok - możesz poinformować, ale też nie musisz, bo UW i tak czeka na prawomocną decyzję uchylającą z Twojej strony. Póki się odwołała, to nie jest prawomocna i temat się zamyka. Miałem wiele takich spraw, raczej SKO jeszcze kuma koordynację (do 01.01.19 byli organem odwolawczym w tych sprawach) i powinno być ok. Jak się doczepią, że wszczęcia nie zrobiłaś to i tak niewiele zmieni, znam takie jednostki, które nigdy tego nie robią i żyją![]()
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: koordynacja
- Kontakt:
Pełna zgoda Szarak, zależy to od województwa. Większość jest tak zakopana, że zanim odbiorą to pismo to już będzie po frytkach xD
https://www.kasarodziny.pl/
Oprócz Odwołanie od decyzji uchylającej koordynacja - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
RODO a czyste powietrze zaświadczenia
Przyznanie SP i jak z ubezpieczeniem.
Brak sprawowania opieki a pobieranie świadczenia pielęgnacyjnego
Wzór decyzji przyznajacej ZR na nowy okres
zasiłek pielegnacyjny
JEDNORAZOWA ZAPOMOGA
matka niepełnoletnia, becikowe, rodzicielskie...
Co z ubezpieczeniem emerytalno-rentowym?
]Uchylenie decyzji, czy ustalenie nienależnie pobranych świadczeń?
decyzja covid, a wniosek bez rozpatrzenia
Od kiedy przyznać zasiłek pielęgnacyjny
wstrzymanie wypłaty koordynacja
dodatek solidarnościowy za 2020
mężatka w trakcie rozwodu a skład rodziny
Czyste powietrze - skład rodziny itd
decyzja o zwrocie a koordynacja