Odwołanie - SKO sensacyjna decyzja - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 28 kwie 2014, 11:13

Dostała decyzję z odwołania wydaną przez SKO z której wynika, że nie powinnam robić weryfikacji dochodu w trakcie okresu zasiłkowego ani utraty czy nabycia według katalogu. Tylko powinnam brać dochód na dzień, w którym strona składa wniosek. Wychodzi na to że niepotrzebnie ludzie zgłaszają podjęcie pracy i tym podobne.
Co radzicie co mam zrobić w takiej sytuacji??
Iwona S

Napisano: 28 kwie 2014, 11:16

napisz które SKO jest takie mądre
NOWA111

Napisano: 28 kwie 2014, 11:18

Tarnobrzeg podkarpackie. Co radzicie??
Iwona S

Napisano: 28 kwie 2014, 12:02

To samo SKO- decyzje o odmowie umorzenia należności dłużnikowi uwalili - ich interpretacja jest taka że jakbyśmy chciały tak na to patrzeć to wszystkim dłużnikom powinnyśmy umorzyć
kalinka

Napisano: 28 kwie 2014, 12:16

ja mam uchyloną decyzję w całości i umorzenie postępowania pierwszej instancji i co dalej??
Iwona S

Napisano: 28 kwie 2014, 12:46

Ja też mama taką decyzję SKO czy ktoś podpowie co dalej z tym robić?
Maria3

Napisano: 28 kwie 2014, 12:57

Iwona S pisze:z której wynika, że nie powinnam robić weryfikacji dochodu w trakcie okresu zasiłkowego ani utraty czy nabycia według katalogu.
Zadzwoń do tego SKO i zapytaj co autor miał na myśli, a jak będą bredzić to do prokuratury. Ja bym nie popuścił.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 28 kwie 2014, 13:06

tak między "bogiem, a prawdą" To w art. 5 ust. 4b jest zapis, Że jeśli uzysk po roku bazowym, to powiększa się dochód o kwotę d. uzyskanego "JEŻELI DOCHÓD TEN JEST UZYSKIWANY W DNIU USTALANIA PRAWA DO ŚĄWIADCZEŃ RODZINNYCH" - jakby to literalnie, to co nas powinno obchodzić uzyskanie nowego dochodu po wydaniu decyzji???
~SR

Napisano: 28 kwie 2014, 13:09

można czytać literalnie ale potem na kontroli będziesz świecić oczami :?
kalinka

Napisano: 29 kwie 2014, 9:09

Co mam zrobić jak wrócą mi dokumenty z SKO płacić???
Iwona S

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x