specjalny zasilek opiekunczy - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 28 kwie 2014, 11:07

Witam . Z dniem 30 czerwca 13r utraciłem specjalny zasiłke opiekunczy. Mowia i pisza , ze od 1 maja zostaje zwrócony tym ktorzy utracili go w tym czasie , ale jestem dosc skołowany pewnymi frqgmentami tekstu. "Od 1 maja opiekunowie mogla skadac wnioski o zalegle pieniadze. O ile spełniaja warunki okreslone w przepisach przed nowelizacja ustawy o świadczeniach rodzinnych z miesiaca grudzień 2012r " i drugi cytat "poslowie sie zgodzili, by od 2015r prawo do specjalnego zasilku opiekunczego przyslugiwalo takze tym opiwkunom , ktorzy nie posejmuja pracy ze wzgledu na opieke nad oaoba niepelnosprawna, a nie tylko tym , ktorzy zrezygnowali z pracy. Bedzie ich jednak obowiazywac kryterium dochodowe". Z tego wniskuje , ze oaoby ktore od lipca nie pracowaly , pracowaly za granica lub na czarno moga sie ubiegac od 2015 r ? Prosze mnie nakierowac.
kuba22

Napisano: 28 kwie 2014, 15:22

Zostanie Pan poinformowany o terminie złożenia wniosku o zaległe śp, zostanie też wyrównana składka na ubezpieczenie społeczne, w terminie 4 miesięcy od wejścia w życie ustawy będzie Pan miał czas dochodzić zwrotu zaległości z tyt. śp

polecam artykuł
https://wyborcza.pl/1,97654,15869044,Zas ... wnych.html
Zjem Ci Chleb
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 07 lip 2009, 15:01
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x