Odwołanie - SKO sensacyjna decyzja

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
Iwona S

Odwołanie - SKO sensacyjna decyzja

Post autor: Iwona S »

Dostała decyzję z odwołania wydaną przez SKO z której wynika, że nie powinnam robić weryfikacji dochodu w trakcie okresu zasiłkowego ani utraty czy nabycia według katalogu. Tylko powinnam brać dochód na dzień, w którym strona składa wniosek. Wychodzi na to że niepotrzebnie ludzie zgłaszają podjęcie pracy i tym podobne.
Co radzicie co mam zrobić w takiej sytuacji??
NOWA111

Re: Odwołanie - SKO sensacyjna decyzja

Post autor: NOWA111 »

napisz które SKO jest takie mądre
Iwona S

Tarnobrzeg podkarpackie. Co radzicie??
kalinka

Post autor: kalinka »

To samo SKO- decyzje o odmowie umorzenia należności dłużnikowi uwalili - ich interpretacja jest taka że jakbyśmy chciały tak na to patrzeć to wszystkim dłużnikom powinnyśmy umorzyć
Iwona S

ja mam uchyloną decyzję w całości i umorzenie postępowania pierwszej instancji i co dalej??
Maria3

Post autor: Maria3 »

Ja też mama taką decyzję SKO czy ktoś podpowie co dalej z tym robić?
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Iks »

Iwona S pisze:z której wynika, że nie powinnam robić weryfikacji dochodu w trakcie okresu zasiłkowego ani utraty czy nabycia według katalogu.
Zadzwoń do tego SKO i zapytaj co autor miał na myśli, a jak będą bredzić to do prokuratury. Ja bym nie popuścił.
Walka z wiatrakami since 1998.
~SR

Post autor: ~SR »

tak między "bogiem, a prawdą" To w art. 5 ust. 4b jest zapis, Że jeśli uzysk po roku bazowym, to powiększa się dochód o kwotę d. uzyskanego "JEŻELI DOCHÓD TEN JEST UZYSKIWANY W DNIU USTALANIA PRAWA DO ŚĄWIADCZEŃ RODZINNYCH" - jakby to literalnie, to co nas powinno obchodzić uzyskanie nowego dochodu po wydaniu decyzji???
kalinka

Post autor: kalinka »

można czytać literalnie ale potem na kontroli będziesz świecić oczami :?
Iwona S

Co mam zrobić jak wrócą mi dokumenty z SKO płacić???
ODPOWIEDZ