Odwołanie- świadczenie rodzinne - Wzory pism

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 14 paź 2010, 10:48

Proszę o pomoc jak napisać odwołanie od decyzji w sprawie świadczenia rodzinnego. Odmówili mi ŚR gdyż stwierdzili że przekroczył mi zarobek. Wychowuje sama dziecko mój zarobek to najniższa średnia krajowa mam zasądzone alimenty na dziecko w kwocie 500zł. Z tego co się orientowałam to alimenty zasądzone przez sąd nie powinni wliczać do zarobku gdyż te alimenty nie są opodatkowane co innego gdyby ojciec dziecka płacił dobrowolnie. Ja odwołać się od tej decyzji ??
~Monika

Napisano: 14 paź 2010, 10:56

950 + 500 1450 / 2 = 725 - przekraczasz kryterium
alimenty są dochodem \"Z tego co się orientowałam to alimenty zasądzone przez sąd nie powinni wliczać do zarobku gdyż te alimenty nie są opodatkowane co innego gdyby ojciec dziecka płacił dobrowolnie\" co za bzdet
a dowołanie pisze się tak odwołuje się od decyzji nr z dnia
nie zgadasz się z w/w decyzja gdyż .....
~aga

Napisano: 14 paź 2010, 10:59

w gazecie wyborczej jest artykuł odnośnie świadczenia rodzinnego i tam tak samo pisze oni też piszą bzdety ??
~Monika

Napisano: 14 paź 2010, 11:07

Art. 3. Ilekroć w ustawie jest mowa o:
1) dochodzie - oznacza to, po odliczeniu kwot alimentów świadczonych na rzecz innych osób:
c) inne dochody niepodlegające opodatkowaniu na podstawie przepisów o podatku dochodowym od osób fizycznych:
- alimenty na rzecz dzieci,

wychodzi na to, że tak
nowa
Starszy referent
Od: 10 lis 2006, 12:31
Zajmuję się:

Napisano: 27 paź 2010, 19:48

Niestety alimenty są wliczane do dochodu jako te nieopodatkowane, więc nie wiem dlaczego aga twierdzi że się ich nie wlicza natomiast każdy ma prawo się odwołać od decyzji odmownej w ciągu 14 dni od daty otrzymania i wystarczy po prostu napisać od jakiej decyzji się odwołujesz i co ci się nie podoba a potem tylko czekać na decyzję z SKO
~~~an

Napisano: 29 paź 2010, 3:22

aga napisała przecież, że jest to Bzdet, alimenty wliczmy do dochodu
~xxx

Napisano: 19 gru 2010, 21:18

Witam !! A ja mam taką sytuacje
~ela

Napisano: 19 gru 2010, 21:21

Witam !! A ja mam taką sytuacje że każą mi zwrócić zasiłek i zaliczkę alimentacyjna na syna odkąd podjęłam prace czyli za 4 miesiące Byłam przekonana ze prawo do świadczeń rodzinnych przyznaje się na podstawie zarobków z roku ubiegłego czyli w moim przypadku z roku 2009 w którym to dochody moje były bardzo niskie.Czy ktoś sie orientuje czy pisać odwołanie?? Czy mam jakieś szanse na wygranie sprawy???
~ela

Napisano: 19 gru 2010, 22:54

tak, odwołuj się koniecznie, są sądy ,które każą liczyć uzyskany dochód jako 1/12 więc masz szanse na wygraną ,jeśli nie w SKO to w sądzie administracyjnym
~Teresa

Napisano: 27 lis 2013, 16:32

Mam taką sytuację że dochód przekroczył mi o niecałe 7zł, w związku z tym chciałabym sie odwołać. Jak napisać takie podanie/odwołanie od decyzji? Przecież to nie 100zł tylko głupie 7zł a oni robią z tego aferę jakby przyznawali po 1000zł a nie marne 77zł ;/
~Monika

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x