Pomoc Spoleczna - Wzory pism

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 12 paź 2010, 20:13

Mam takie pytanie jeżeli chcę skorzystać z Opieki Społecznej i mieszkam razem z moją mamą czy muszę przedstawiać jej dochód mimo to iż jestem odrębną rodziną mam męża i dziecko.
~Anulka

Napisano: 12 paź 2010, 21:01

nie musisz - wystarczy że oświadczysz, iż prowadzisz odrębne gospodarstwo domowe n.ajlepiej na piśmie
~pawel

Napisano: 14 paź 2010, 0:13

Ja już tak raz próbowałam zrobić ale powiedzieli mi w opiece,skoro mieszkam razem z mamą i mamy to samo wejście do domu i tą samą kuchnie więc muszę podać jej dochód więc w tej sytuacji nie wiem co mam robić
~Anulka

Napisano: 15 paź 2010, 15:58

Jeśli nie masz oddzielnego wejścia i kuchni to w świetle ustawy o pomocy społecznej prowadzicie z mamą wspólne gospodarstwo domowe i w takiej sytuacji musisz przedstawić dochody wszystkich domowników.
P.S. od roku 1990 nie ma już Opieki Społecznej tylko jest OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ
~margo

Napisano: 19 paź 2010, 15:57

A gdzie w ustawie jest mowa, że ktoś musi mieć oddzielne wejście i kuchnię (a jakby ktoś mieszkał w akademiku?) - mowa jest tylko o wspólnym zamieszkiwaniu i gospodarowaniu.
~P_10

Napisano: 19 paź 2010, 18:37

tak to prawda, nie musisz mieć oddzielnego wejścia i osobnej kuchni, ale......musisz udowodnić, że prowadzisz naprawdę osobne gosp. domowe! Rozumiem, że macie swoje dochody...
~Prac. OPS

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x