OFE-zostajecie czy rezygnujecie?

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
~rt

OFE-zostajecie czy rezygnujecie?

Post autor: ~rt »

jak w temacie
~Kiniak

Re: OFE-zostajecie czy rezygnujecie?

Post autor: ~Kiniak »

ja zostaję. mam dopiero 30 lat, więc i tak nie mam szans na godną emeryturę. procent przekazywany do OFE jest tak śmiesznie mały, że nawet jak zdefraudują moją kasę to i tak tego nie odczuję
~Anka W.

Post autor: ~Anka W. »

Też zostaję w OFE
~Joanna

Post autor: ~Joanna »

wiecie grosz do grosza...
ja chyba zdecyduję się na Zus bo będą go ratować przed upadkiem na wszystkie sposoby a nuż widelec się uda. A parę groszy więcej się przyda.
A wszyscy wiemy że jeśli chcemy mieć jakąś godną emeryturę to trzeba samemu odkładać ;)
~rt

Post autor: ~rt »

ja tez chyba zostanę przyz ZUS
~ALIKA

Post autor: ~ALIKA »

ja zus bo w Polsce od prywaty jeszcze nikt się nie dorobił
~Gośka

Post autor: ~Gośka »

A ja zostaję w OFE, bo jak wrócimy do ZUS-u to znów wszystko będzie szło do jednego wora, oczywiście pod przykrywką wirtualnych indywidualnych kont.
~Renia

paragraf na dodatki energetyczne

Post autor: ~Renia »

czy 85215§ 3110
~Marzena

Post autor: ~Marzena »

tak
~Kaja

Post autor: ~Kaja »

Do tej pory była jakaś gwarancja państwa nawet ja OFE by zbankrutowało to nie traciliśmy wszystkiego- nie wiem jak będzie teraz kiedy państwo najpierw wymyśliło reformę zmuszającą nas do przystąpienia do OFE , a teraz zmienia przepisy.
Z drugiej strony jak pisze KiniaK to % przekazywany do OFE będzie mły więc w razie plajty będzie mniej żal - a może jednak coś dla nas zarobi,NAPRAWDĘ NIE WIEM co robić????
ODPOWIEDZ