ogólne pytanie dot. koordynacji - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 08 lut 2017, 13:18

jak robicie? jeżeli ktoś pobiera świadczenie wychowawcze u nas w gopsie, ale w ciągu okresu zasiłkowego członek rodziny wyjeżdża za granicę, wnioskodawca chce żeby mu wstrzymać wypłatę, ale jednocześnie chce przekazać sprawę do ROPSu. Czy w takiej sytuacji mogę wstrzymać i uchylić naszą decyzję i wniosek przesłać do ROPSu? Czy skoro chce wstrzymać wypłatę i uchylę decyzję to już wniosku nie mogę wysłać do ROPSu, a ewentualnie nowy wniosek wziąć od niej i wtedy przesłać do ROPSu?
iron

Napisano: 08 lut 2017, 13:32

Wysyłam wniosek do ROPS, wstrzymuje wypłate na wniosek klienta, z decyzją uchylającą czekam aż przyjdzie jakiś pismo z ROPS od kiedy zachodzi koordynacja. Dopiero jak mam pismo uchylam swoją decyzję.
inga3

Napisano: 08 lut 2017, 13:48

inga3 pisze:Wysyłam wniosek do ROPS, wstrzymuje wypłate na wniosek klienta, z decyzją uchylającą czekam aż przyjdzie jakiś pismo z ROPS od kiedy zachodzi koordynacja. Dopiero jak mam pismo uchylam swoją decyzję.
A w decyzji uchylającej w uzasadnieniu powołujesz się na wniosek klienta czy na to pismo z ROPS?
iron

Napisano: 08 lut 2017, 13:57

iron pisze:
inga3 pisze:Wysyłam wniosek do ROPS, wstrzymuje wypłate na wniosek klienta, z decyzją uchylającą czekam aż przyjdzie jakiś pismo z ROPS od kiedy zachodzi koordynacja. Dopiero jak mam pismo uchylam swoją decyzję.
A w decyzji uchylającej w uzasadnieniu powołujesz się na wniosek klienta czy na to pismo z ROPS?
Na pismo z ROPS.
inga3

Napisano: 08 lut 2017, 15:54

dzięki inga3 za pomoc, ale mam jeszcze jedno pytanie, a co w sytuacji gdy w ROPSie ociągają się z ustaleniem czy zachodzi koordynacja czy nie, czekasz z uchyleniem decyzji np. kilka miesięcy?
iron

Napisano: 14 lut 2017, 16:25

Jeśli osoba pobiera u nas 500+ i ktoś w trakcie jedzie do pracy za granicę to my wysyłamy tylko zapytanie do ROPSU czy w przypadku tej rodziny zachodzi koordynacja, a wypłaty realizujemy cały czas. Wniosek wysyłamy dopiero jak przyjdzie pismo od kiedy zachodzi koordynacja
Kasieńka

Napisano: 21 lut 2017, 10:40

Kasieńka pisze:Jeśli osoba pobiera u nas 500+ i ktoś w trakcie jedzie do pracy za granicę to my wysyłamy tylko zapytanie do ROPSU czy w przypadku tej rodziny zachodzi koordynacja, a wypłaty realizujemy cały czas. Wniosek wysyłamy dopiero jak przyjdzie pismo od kiedy zachodzi koordynacja
Ale jak strona nie chce żeby jej płacić bo nie chce mieć później zwrotów to też jej nie wstrzymujecie wypłat? I później za każdym razem bawicie się w zwrot nie należnie pobranych?
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem