wniosek koordynacja - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 08 lut 2017, 12:00

Jak to jest: wniosek o 500+ poszedł do koordynacji w czerwcu, nie było żadnej odpowiedzi. Ostatnio przyszedł Pan zgłosić że już nie pracuje za granicą. Napisał oświadczenie i wysłałam do ROPS.
I teraz tak się zastanawiam. Jak przyjdzie od nich decyzja od kiedy do kiedy i ile mam wypłacać, jeżeli oni ustalą koordynację do końca grudnia, to ja mogę na tamten wniosek przyznać im od stycznie do września i wypłacać świadczenie ????
smms

Napisano: 08 lut 2017, 12:15

u mnie była podobna sytuacja. kobieta złożyła wniosek w kwietniu, przesłałam do ROPS. w październiku zgłosiła, że mąż jest już na stałe w Polsce. w styczniu ROPS odesłał oryginał wniosku do rozpatrzenia przeze mnie za okres od 09.2016 do końca okresu. Natomiast zaznaczył, że za okres od 04.2016 do 08.2016 będzie rozpatrywał inny kraj (pani w Polsce jest bezrobotna dlatego pierwszeństwo ma kraj, w którym jeden z rodziców pracuje).
GOŚĆ-A

Napisano: 08 lut 2017, 12:29

GOŚĆ-A pisze:u mnie była podobna sytuacja. kobieta złożyła wniosek w kwietniu, przesłałam do ROPS. w październiku zgłosiła, że mąż jest już na stałe w Polsce. w styczniu ROPS odesłał oryginał wniosku do rozpatrzenia przeze mnie za okres od 09.2016 do końca okresu. Natomiast zaznaczył, że za okres od 04.2016 do 08.2016 będzie rozpatrywał inny kraj (pani w Polsce jest bezrobotna dlatego pierwszeństwo ma kraj, w którym jeden z rodziców pracuje).
Czyli rozpatrywałaś od września wniosek ten który Ci odesłali tak???
smms

Napisano: 08 lut 2017, 13:19

tak, decyzja przyznająca od września do końca okresu.
GOŚĆ-A

Napisano: 08 lut 2017, 13:29

GOŚĆ-A pisze:tak, decyzja przyznająca od września do końca okresu.
Dzięki :)
inga3

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x