ogólne pytanie dot. koordynacji
ogólne pytanie dot. koordynacji
jak robicie? jeżeli ktoś pobiera świadczenie wychowawcze u nas w gopsie, ale w ciągu okresu zasiłkowego członek rodziny wyjeżdża za granicę, wnioskodawca chce żeby mu wstrzymać wypłatę, ale jednocześnie chce przekazać sprawę do ROPSu. Czy w takiej sytuacji mogę wstrzymać i uchylić naszą decyzję i wniosek przesłać do ROPSu? Czy skoro chce wstrzymać wypłatę i uchylę decyzję to już wniosku nie mogę wysłać do ROPSu, a ewentualnie nowy wniosek wziąć od niej i wtedy przesłać do ROPSu?
Re: ogólne pytanie dot. koordynacji
Wysyłam wniosek do ROPS, wstrzymuje wypłate na wniosek klienta, z decyzją uchylającą czekam aż przyjdzie jakiś pismo z ROPS od kiedy zachodzi koordynacja. Dopiero jak mam pismo uchylam swoją decyzję.
A w decyzji uchylającej w uzasadnieniu powołujesz się na wniosek klienta czy na to pismo z ROPS?inga3 pisze:Wysyłam wniosek do ROPS, wstrzymuje wypłate na wniosek klienta, z decyzją uchylającą czekam aż przyjdzie jakiś pismo z ROPS od kiedy zachodzi koordynacja. Dopiero jak mam pismo uchylam swoją decyzję.
Na pismo z ROPS.iron pisze:A w decyzji uchylającej w uzasadnieniu powołujesz się na wniosek klienta czy na to pismo z ROPS?inga3 pisze:Wysyłam wniosek do ROPS, wstrzymuje wypłate na wniosek klienta, z decyzją uchylającą czekam aż przyjdzie jakiś pismo z ROPS od kiedy zachodzi koordynacja. Dopiero jak mam pismo uchylam swoją decyzję.
dzięki inga3 za pomoc, ale mam jeszcze jedno pytanie, a co w sytuacji gdy w ROPSie ociągają się z ustaleniem czy zachodzi koordynacja czy nie, czekasz z uchyleniem decyzji np. kilka miesięcy?
Jeśli osoba pobiera u nas 500+ i ktoś w trakcie jedzie do pracy za granicę to my wysyłamy tylko zapytanie do ROPSU czy w przypadku tej rodziny zachodzi koordynacja, a wypłaty realizujemy cały czas. Wniosek wysyłamy dopiero jak przyjdzie pismo od kiedy zachodzi koordynacja
Ale jak strona nie chce żeby jej płacić bo nie chce mieć później zwrotów to też jej nie wstrzymujecie wypłat? I później za każdym razem bawicie się w zwrot nie należnie pobranych?Kasieńka pisze:Jeśli osoba pobiera u nas 500+ i ktoś w trakcie jedzie do pracy za granicę to my wysyłamy tylko zapytanie do ROPSU czy w przypadku tej rodziny zachodzi koordynacja, a wypłaty realizujemy cały czas. Wniosek wysyłamy dopiero jak przyjdzie pismo od kiedy zachodzi koordynacja
Oprócz ogólne pytanie dot. koordynacji - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
jedna rodzina 2 wnioski
pomóżcie koordynacja
Sprawozdanie jednorazowe SW
numeracja decyzji- pomocy
praca w policji od 31.12.2014r.
EZAR zapytanie w CEIDG
stypendium- utrata
policja a składka zdrowotna
PILNE
uchylenie w części????
Błędna decyzja. Proszę o pomoc
ROPS
Uchylenie za zgodą strony - uzyskanie dochodu
wniosek koordynacja
Sygnity - Panie Tomku - jak wprowadzić utracony w 2017 r.
Dochód na podst ryczałtu- problem