ROPS

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Różaa
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

ROPS

Post autor: Różaa »

W listopadzie otrzymała inf. że zachodzi koordynacja do dnia dzisiejszego nie dostałam decyzji z ROPS, co mam zrobić. Sukcesywnie 10 razy dziennie próbuję się dodzwonić do Krakowa zawsze jest zajęte - mam kilku klientów którzy na mnie wyładowują swoje żale, raz tylko udało mi się dodzwonić - pani w ROPS kazała czekać na decyzję...
inga3

Re: ROPS

Post autor: inga3 »

Różaa pisze:W listopadzie otrzymała inf. że zachodzi koordynacja do dnia dzisiejszego nie dostałam decyzji z ROPS, co mam zrobić. Sukcesywnie 10 razy dziennie próbuję się dodzwonić do Krakowa zawsze jest zajęte - mam kilku klientów którzy na mnie wyładowują swoje żale, raz tylko udało mi się dodzwonić - pani w ROPS kazała czekać na decyzję...
ale czemu Ty dzwonisz??? do mnie jak ktoś przychodzi daje numer telefonu do ROPS i mówię, żeby sami dzwonili bo to jest teraz sprawa pomiędzy klientem a ROPS. Ja tylko przesłałam wniosek i nie mam na nic wpływu.
Awatar użytkownika
Różaa
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Różaa »

Podałam nr i ludzie dzwonią - część była osobiście. W sprawie jednak otrzymanego pisma że zachodzi koordynacja chcę porozmawiać bo miałam kiedyś sytuacje, że decyzja była wydana przez marszałka tylko jej do nas nie wysłali...została w aktach przekazanych do archiwizacji..
inga3

Post autor: inga3 »

aha już rozumiem. No to musisz czekać. Ja mam tez chyba ze 3 takie sprawy, gdzie ustalili koordynację a decyzji nie mam. Nawet nie dzwonie bo tez słysze że trzeba czekac na decyzję.
ODPOWIEDZ