podejrzewam , że siedzieli przy kompie ...- jak wkurzony, szeregowy i ~x- grunt -że teraz słowo się \" sprzedaje\" - Polska walcząca !- myślał by kto - nie pochlebiajcie sobie pseudogawędziarze.
P.S
Ja byłam na koncercie i przygotowywałam projekt dla młodzieży
p/ działania narkomanii - \" Trzymaj się swej drogi - nie wkręć się w nałogi \" ...
ładne emilko i hasło dla ciebie jak ulał pasuje. Jak to szło \"Trzymaj się swej drogi - nie wkręć się nałogi\" Nałogi szeroko rozumiane oczywiście Można rzec idziesz z duchem ministerstwa co profilaktykę nam zamierza zafundować słusznie zresztą (lepiej zapobiegać niż leczyć), tylko do leków nie chce dołożyć ani grosza i lekarzy zapewnić w prywatnej praktyce jak kogoś będzie stać
Ty -ale powiedz - fajne nie ?!
no i wreszcie coś na poważnie - forma przekazu dobrana do zainteresowań młodzieży- mural - wielkoformatowy ..wiesz ilu mam chętnych ..?
P.S
a na poważnie x-iku drogi !- przegapiłam Twój post .wiem byłeś na pikiecie . Wierzę. Więc, cóż- zrobiłeś wszystko co mogłeś zrobić - na ten czas ..tu i teraz .
Ja nie jestem socjalną..
P.S nie odmówię pomocy p/ działania - to nie jest skomplikowane działanie : dbaj o higienę i czystość w domu ( wszy , pluskwy ) gruźlica ?- już teraz mało kto choruje na to -ale - nie wycieńczaj organizmu nadto .
myślę że nie wszystko bo sporo jeszcze jest do zrobienia .
tak jak ty lubisz swoją pracę tak i ja naprawdę mam radość z pomagania ludziom.
Ale krew mnie zalewa że od lat coraz większe oszołomy zabierają się za pomoc społeczną od dyr. zaczynając po rządzących kończąc, którzy buzię mają wypachaną frazesami \"żadne dziecko głodne nie chodzi\" po czym uwalają program dożywiania, a działania chroniące to według nich kilkaset złotych poziomu kryterium dochodowego a i to za dużo. Sami dziennie wydają więcej niż kowalski ma na miesiąc.
Ale nie o tym tylko o zmianach świetlistych miało być. Więc może Ty emilko mi odpowiesz czemu to od lat, pomimo głosów ekspertów i w większości socjalnych - nie rozdzielono pracy socjalnej od świadczeń po drodze wprowadzając asystenta rodziny do systemu? Ostatnio \"ekspert\" w tvp ponoć powiedział, że tak ma być w tej nowej ustawie. Gdzie pytam to jest bo chyba oślepłem do reszty albo on socjolog nie rozróżnia postępowania administracyjnego od drukowania decyzji !!!
a i emilko projekty nawet najlepsze, osl, praca z indywidualnym przypadkiem itd. nie pomogą, gdy bliźni co ma brać udział w zmienianiu siebie głodny będzie chodził.
Możemy oczywiscie i sytych zapraszać do korzystania z pomocy. Zresztą sami się zgłaszają z problemami do opsów, ale mpips zdaje się zapomniał wiedzy z pierwszego roku studiów prawie każdych gdzie o drabinie (piramidzie) potrzeb było
faktycznie jesteście bandą przypadkowo wyskrobanych spod paznokcia brudów , szkoda cokolwiek komentować, nie dość , że nie potrafcie odczytać intencji, prowokacji czy szyderstwa, to jeszcze sami obrzucacie się g.m. Powodzenia w pracy ...