okres 2023/2024 przychody młodych

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
$Megi$
Stażysta
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW
Kontakt:

okres 2023/2024 przychody młodych

Post autor: $Megi$ »

W weryfikacji MINISTERSTWA FINANSÓW za 2022 r. w dochodzie młodych mam kwotę do limitu zwolnienia ale brak rubryki składki na ubezpieczenie społeczne. Poniżej widnieje nagłówek "dochód od ukończenia wieku emerytalnego i tu jest rubryka składka ubezpieczenia społecznego ale brak danych. Czy ta rubryka tyczy się również dochodów młodych? Dziwna forma zaświadczenia czy ktoś już weryfikował US z dochodami młodych?
Violla
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: okres 2023/2024 przychody młodych

Post autor: Violla »

u mnie przy młodocianym wyszła składka społeczna
Karolina223
Referent
Zajmuję się: Świadczenie Rodzinne
Kontakt:

Post autor: Karolina223 »

może nie opłacono składki społecznej
Kalina Druga
Stażysta
Zajmuję się: śr/fa/św
Kontakt:

Post autor: Kalina Druga »

pogubiłąm się kompletnie już.. powiedzcie proszę czy w przypadku osób do 26 rż bierzemy tylko ten dochód wykazany w empatii US ?
Kalina Druga
Stażysta
Zajmuję się: śr/fa/św
Kontakt:

Post autor: Kalina Druga »

proszę o odpowiedź - jeśli mam w empatii dochód osoby do 26 r.ż. to przyjmuję tylko ten dochód nie żądając dodatkowych dokumentów potwierdzających jego wysokosć ?? w przypadku gdy od tego dochodu nie zostały odprowadzone składki zdrowotne (ja sie sugeruje okresem ubezpieczenia w zus i wtedy mam informację w jakim okresie osoba wykonywała pracę) bierzecie dodatkowe oświadczenie w jakim okresie był osiągany ten dochód?
ODPOWIEDZ