opieka naprzemienna
opieka naprzemienna
czy to jest opieka naprzemienna, rodzice rozwiedzeni mają troje dzieci. miejsce zamieszkania dzieci przy matce, kontakty dzieci z ojcem ustalone w następujący sposób. najstarsze dziecko 1 i 3 tydzień każdego miesiąca u ojca od poniedziałku od godz 7 rano do następnego poniedziałku do godz 7. na to dziecko nie zasądzono alimentów. koszty utrzymania pokrywają oboje rodzice, każde w czasie kiedy dziecko u niego przebywa. Następne dziecko - zasądzone alimenty od ojca a kontakty w następujący sposób: w 1 i 3 tydzień każdego miesiąca od środy godz. 7 do soboty godz.12. Na trzecie dziecko zasądzone alimenty od ojca a kontakty w 1 i 3 tydzień miesiąca od poniedziałku godz. 7 do niedzieli godz.17. Jeżeli jest to opieka naprzemienna to jak wyliczyć świadczenie dla matki. Ojciec też ubiega się na wszystkie dzieci lecz w innej gminie
Re: opieka naprzemienna
uważam że jet to opieka naprzemienna ( nie podoba mi się tylko użyte słowo "kontakty " ale reszta wygląda na naprzemienną). Uważaj tylko u którego z rodziców było poszczególne dziecko 1 kwietnia ( czyj to był tydzień albo dzień). Normalnie liczysz dniówki dla każdego z rodziców na każde dziecko, ale co zrobić z godzinami to nie mam pojęcia - może dać temu z rodziców u którego dziecko zaczyna dzień.
Tylko dzieci szkoda.
Tylko dzieci szkoda.
Oprócz opieka naprzemienna - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
dopłata do kredytu, wliczać do dochodu???
przyznanie przez marszałka
opiekun prawny od 31.05
aliomenty
Uzysk ZERO?
OD KIEDY
PILNE! Małżeństwo po rozwodzie
wnioskodawca, pełnomocnik
czy dobrze mysle
czy ktoś mnie uświadomi
pierwszy wniosek na drugie dziecko drugi wniosek na pierwsze
jak modyfikować wnioski które są w trakcie wypłat
podatek rozdzielony