Witam
Proszę pomóżcie, bo nie wiem, jak to ugryźć.
Pani ma męża, z którym nie jest od 3 lat, nie ma z nim kontaktu, więc nie wie czy pracuje, gdzie pracuje, nawet nie wie, czy jest w Polsce, czy za granicą.
Ma dwoje dzieci i jest w ciąży z trzecim (ojcem obecny partner), pracuje na umowę zlecenie i ma alimenty od męża.
Z góry dziękuję za pomoc
Trudna sytuacja u mężatki
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/FA/DM/DO
- Kontakt:
Re: Trudna sytuacja u mężatki
W jej interesie leży żeby ten kontakt jakaś nawiązać i uregulować swoją sytuację bo potem wynikają takie problemy. Na pewno obecnego partnera w składzie rodziny podać nie może, dopóki jest mężatką musi podać męża. Niech ci wpisze męża, pesel na pewno ma, a ty sprawdź go w epodatki/urzędzie pracy/ zus, ewidencji działalności gosp. i bazie pesel gdzie będzie wskazane jego zameldowanie a potem najwyżej wezwij do uzupełnieniaZyta87 pisze:Witam
Proszę pomóżcie, bo nie wiem, jak to ugryźć.
Pani ma męża, z którym nie jest od 3 lat, nie ma z nim kontaktu, więc nie wie czy pracuje, gdzie pracuje, nawet nie wie, czy jest w Polsce, czy za granicą.
Ma dwoje dzieci i jest w ciąży z trzecim (ojcem obecny partner), pracuje na umowę zlecenie i ma alimenty od męża.
Z góry dziękuję za pomoc
Oprócz Trudna sytuacja u mężatki - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
opieka naprzemienna
czy dobrze mysle
czy ktoś mnie uświadomi
pierwszy wniosek na drugie dziecko drugi wniosek na pierwsze
jak modyfikować wnioski które są w trakcie wypłat
podatek rozdzielony
Nieodebrane decyzje wysłane pocztą
500+ a opiekun prawny
pobyt stały
opiekun faktyczny
ryczałt
dochód utracony/uzyskany