Dziękuję Ci bardzo. Tak myślałam. Tylko Pan jest czepialski i nie wiem na jaki art. się powołać żeby w razie odwołania SKO się nie przyczepiło.together pisze:do nowicjuszka.
w tym przypadku nie ma miejsca opieka naprzemienna / jest tylko gdy jest takie sforuowanie użyte w wyroku " są ustala opieke naprzemienna w ten sposób, że..." lub gdy jest opieka naprzemienna w planie wychowawczym.
w twoim przypadku sa jedynie ustalone kontakty z ojcem. - ot standardowy wyrok.
opieka naprzeminna
- nowicjuszka
- Referent
- Zajmuję się: św
- Kontakt:
Re: opieka naprzeminna
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Praca
- Kontakt:
Witam, mam pytanie w marcu br. otrzymałem rozwód z obopólną opieką nad dwójką dzieci. W zeszłym roku (będąc jeszcze w małżeństwie) ja składałem wniosek i na moje konto otrzymywałem pieniądze. Teraz z nowym wnioskiem o 500+ złożyłem także wyrok sądu z marca. Z MOPsu przyszło wezwanie że za miesiące od marca do września br. muszę oddać połowę świadczenia. Czy miałem obowiązek po rozwodzie złożyć wyrok sądu do MOPSu?
- Paula
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: opieka naprzeminna...to jest stary tytuł, a ja nie mogę
We wniosku, jak i w decyzji, którą Pan otrzymał jest pouczenie które zobowiązuje Pana do niezwłocznego informowania o wszystkich zmianach zachodzących w rodzinie. Rozwód jest bardzo istotną zmiana bo zmienia nam skład rodziny. Tak powinien Pan od razu powiadomić organ właściwy o rozwodzie
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Praca
- Kontakt:
Dziękuję bardzo za odpowiedź. To w takim razie będę zmuszony oddać połowę świadczenia za te miesiące (od marca do września)? Czy można to jakoś polubownie załatwić bez oddawania pieniędzy?
Oprócz opieka naprzeminna - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
dostałam środki na kwiecień
osoby samotne do 500+ bez alimentów
praca 500+
wzór uchwały
rejestracja do GIODO
zarządzenie burmistrza zamiast uchwały rady !!!!
rozdzielczośc majątkowa malzonków
dostaliśmy juz kase na wdrożenie
to było do przewidzenia za szybko ta ustawa została
no to ładnie druki z błędami ustawodawcy
ja bym na waszym miejscu wstrzymała się
500 + Jednolity rzeczowy wykaz akt
500+ a piecza zastępcza
w drukach na św. -wychowawcze są błędy