Nie, nie ma takiej potrzeby.
Opieka wytchnieniowa i Asystent osobisty osoby niepełnosprawnej - edycja 2022.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: dofinansowania
- Kontakt:
Re: Opieka wytchnieniowa i Asystent osobisty osoby niepełnosprawnej - edycja 2022.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA, CP, KDR
- Kontakt:
Re: Opieka wytchnieniowa i Asystent osobisty osoby niepełnosprawnej - edycja 2022.
Iza 27 pisze: 13 maja 2022, 14:36 Mam dylemat.Czy te70% uczestników w ramach Aoon musi mieć niepełnosprawność sprzeżona, czy te 70% stanowią osoby że stopniem znacznym.Prosze o pomoc bo już się pogubilam
Stopień znaczny wystarczy
-
- Praktykant
- Kontakt:
My podpisaliśmy z asystentami umowy o korzystanie z samochodu prywatnego do celów służbowych.Iza 27 pisze: 12 maja 2022, 20:53 Ja mam tylko ewidencję, ale też się zastanawiam czy musi być umowa na korzystanie z prywatnego auta.Jeszcze mnie nurtuje czy asystenci powinni mieć badania lekarskie i szkolenie bhp?
-
- Praktykant
- Kontakt:
Program mówi, jaki jest limit roczny godzin, niezależnie kiedy rozpocznie się realizację.EwelinaM. pisze: 05 maja 2022, 13:05 Panie Pawle mam jeszcze jedno pytanko...
Jest 360 godzin w roku dla osób o umiarkowanym stopniu niepełnosprawności
Jeżeli zaczynamy od maja... to obliczyć godziny proporcjonalnie czy możemy wykorzystać te 360 godzin ?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ps
- Kontakt:
Do Natpien.
Kilka dni temu ukazał się post P. Pawła, że świadczenie usług własnym autem do czasu odwołania pandemii, ja się tego trzymam.
Kilka dni temu ukazał się post P. Pawła, że świadczenie usług własnym autem do czasu odwołania pandemii, ja się tego trzymam.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW, DS, KDR
- Kontakt:
Mieliście w umowach z asystentami zawarte, że zwrot kosztów za środki ochrony i przejazd samochodem tylko do 30 dnia od daty odwołania stanu epidemii?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS/ŚW/ŚR/FA/ itd.
- Kontakt:
Tak mamy taki zapis w umowie:
Zakup środków ochrony osobistej oraz dojazd własnym/innym środkiem transportu, np. taksówką, asystentów w związku z wyjazdami, które dotyczą realizacji usług wymienionych w treści Programu „Asystent osobisty osoby niepełnosprawnej”- edycja 2022 może być realizowany w terminie do 30. dnia od daty odwołania ogłoszonego w dniu 20 marca 2020 r. stanu epidemii na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej z powodu zakażeń wirusem SARS-CoV-2.
Zakup środków ochrony osobistej oraz dojazd własnym/innym środkiem transportu, np. taksówką, asystentów w związku z wyjazdami, które dotyczą realizacji usług wymienionych w treści Programu „Asystent osobisty osoby niepełnosprawnej”- edycja 2022 może być realizowany w terminie do 30. dnia od daty odwołania ogłoszonego w dniu 20 marca 2020 r. stanu epidemii na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej z powodu zakażeń wirusem SARS-CoV-2.
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
czyli od 15 czerwca 300 zł można przeznaczyć np. na zakup biletów czy przejazd taksówką, tak?
w jaki sposób robicie monitoring i kontrolę Programu? pkt 25 w IV części Programu?
w jaki sposób robicie monitoring i kontrolę Programu? pkt 25 w IV części Programu?
-
- Praktykant
- Kontakt:
Według tego zapisu za przejazdy taksówką też nie będziemy zwracać kosztów. Jak rozmawiałam z osobą z UW to mówiła, że wystosowali pismo do ministra żeby zwracać koszty również w stanie zagrożenia epidemicznego ale na razie nie mają odpowiedzi. Co do monitoringu to u nas raz na kwartał pracownicy socjalni jadą do uczestników i z tej wizyty robią notatkę.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Robicie aneksy do umów w związku z przedłużeniem utrzymania kwalifikowania kosztów związanych z zakupem środków ochrony osobistej oraz dojazdu własnym środkiem transportu do 31 grudnia?
Oprócz Opieka wytchnieniowa i Asystent osobisty osoby niepełnosprawnej - edycja 2022. - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
naliczenie wysokości z. okresowego
dot. 14 emerytury
nazwa teczki klienta
Pytanie o wywiad środowiskowy
dochód utracony
zasiłek stały od 2022 r. pomniejszenie zasiłek pielęg.
USTAWA dodatek osłonowy
usługi opiekuńcze- napłata i księgowanie
sprawy pilnowania środków w OPS
naliczenie zasiłku stałego
Naliczanie odpłatności
Tekst jednolity ustawy o pomocy społecznej.
Zasiłek okresowy. Konttnuacja świadczenia.
Chora chce do DPS - rodzina odmawia
wniosek o przymusowe umieszczenie w psychiatr. ZOL
ldfsf;