OPIEKUN PRAWNY - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 18 wrz 2015, 9:47

Sąd przyznał opiekunowi prawnemu wynagrodzenie z tyt. opieki nad całkowicie ubezwłasnowolnionym gościem w kwocie wyższej niż 1/10 przeciętnego wynagrodzenia miesięcznego w sektorze.... co z tym fantem zrobić?
atka2

Napisano: 18 wrz 2015, 9:51

Uważać!

Wyliczyć 1/10 tak jak sąd sobie życzy, zgodnie z średnim miesięcznym wynagrodzeniem - komunikaty są dostępne na stronach GUSu.

I zwróć uwagę, czy jest tam zapis "za okres poprzedzający dzień WYPŁATY wynagrodzenia" co wskazywać będzie na fakt, iż wynagrodzenie to winno być co miesiąc waloryzowane.

Napisz proszę, czy masz podobnie i z ciekawości - jakie województwo ?
BadAss

Napisano: 18 wrz 2015, 10:02

dolnośląskie, jak rozmawiałam z naszym prawnikiem to usłyszałam że z postanowieniem sądu się nie dyskutuje, i że mamy płacić tyle, ile sąd uznał.
atka2

Napisano: 18 wrz 2015, 10:06

Sprawdź jeszcze czy masz podobny zapis tj. "za okres poprzedzający dzień WYPŁATY wynagrodzenia"
BadAss

Napisano: 18 wrz 2015, 10:31

Mam tylko że przyznać ....jako opiekunowi prawnemu całkowicie ubezwłasnowolnionego....... wynagrodzenie w kwocie...... miesięcznie za sprawowanie opieki, które wypłaci nasz ośrodek, poczynając od dnia....
atka2

Napisano: 18 wrz 2015, 10:33

Okay :) dzięki. Masz dobrze.

Powodzenia.
BadAss

Napisano: 18 wrz 2015, 18:40

Kiedy opiekun złożył wniosek do Sądy? za jaki kwartał naliczał sąd? To jest podstawa .
Jeżeli sąd źle naliczył my się odwołujemy. i sa postanowienia prostowane czyli nowe. Nikt jeszcze klapsa nie dał. Natomiast są to finanse publiczne i nie możecie zapłacić więcej. Tak gdzie kierownik macie płacić to w razie kontroli niech potem odpowiada . Tylko czy się przyzna????jak znam życie - NIE! Moja pani kierownik która uwielbia intrygo nigdy sie do niczego nie przyznała.
Wredna1

Napisano: 21 wrz 2015, 9:15

jak znam swojego szefa też się nie przyzna, wniosek złożony w kwietniu, dopytam Wredna 1, odwołujecie się do sądu że źle wyliczył wynagrodzenie? a może podzielisz się pismem, proszę ;)
atka2

Napisano: 21 wrz 2015, 14:58

u mas sąd w postanowieniu pisze przyznać opiekunowi prawnemu........ kwotę .... zł
i musi być zapis kwotę tą nakazuje wypłacić ze środków pomocy społecznej od dnia......
Nora2

Napisano: 22 wrz 2015, 14:49

taki zapis jest, tylko nie wiem co z kwotą zrobić, bo jest wyższa niż 1/10 przeciętnego wynagrodzenia miesięcznego w sektorze....
atka2

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x