opiekun prawny
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
opiekun prawny
czy osoba całkowicie ubezwłasnowolniona może mieszkać sama( os.chodząca ale nie mówiąca ) .Wiem ze art 27 kpc wskazuje jasno że miejscem zamieszkania osoby ubezwłasnowolnionej jest miejsce zamieszkania jej opiekuna prawnego ale opiekun mi się odwołuje i mam odnieść się do zakupu mieszkania dla os.ubezwłasnowolnionej ( majątkiem tej os zarządza opiekun) podzielcie się ze mną
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Pracuje w ŚDS typ A i B
- Kontakt:
Re: opiekun prawny
Witam, u mnie mieszka samotnie młody mężczyzna U/PS częściowo ubezwłasnowolniony, korzysta z pomocy opiekunki ok 2 godziny dziennie też sobota i niedziela, w tygodniu uczestniczy w zajęciach środowiskowym domu samopomocy, dalsza rodzina dopłaca, rodzina mieszka (prawny opiekun) ok 40 km dalej.
Wszystko zależy jak zaradna jest ta osoba, czy nie zrobi sobie krzywdy będąc sama/sam? jak wiele pomocy wymaga ( samodzielnie dba o higienę osobistą, przygotowanie posiłku)
Wszystko zależy jak zaradna jest ta osoba, czy nie zrobi sobie krzywdy będąc sama/sam? jak wiele pomocy wymaga ( samodzielnie dba o higienę osobistą, przygotowanie posiłku)
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Re: opiekun prawny
dziękuję no właśnie zależy czy jest w stanie sam o siebie zadbać ...a ten moj nie jest
Oprócz opiekun prawny - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
wzór skierowania do specjalistycznego ośrodka wsparcia dla o
Dochód za dany okres jak policzyć???
Wykonywanie sprawozdań Mk1,dozywianie-proszę o radę
Wesołych Świąt Wielkanocnych
Zbiór centralny
Ubezpieczenie zdrowotne
Konkurs MRPiPS - Asystent rodziny
dec. uchylająca posiłki w szkole - wzór?!
zasiłek stały- zmiana kwoty zas. i nienzależnie pobrane
wynagrodzenie a zasiłek chorobowy pomoc społeczna!!!
zasiłek stały
Pismo MRPiPS "Elektroniczne wywiady"
działalność gospodarcza
od kiedy wchodzi w życie ?
stały z kredytem
Sąd a DPS