Opiekun Prawny otrzyma wynagrodzenie

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~Spartan

Opiekun Prawny otrzyma wynagrodzenie

Post autor: ~Spartan »

https://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/3 ... zenie.html

Witam mam pytanko czy ktoś z waszych placówek składał już takie pismo do sądu
~Bożena

Re: Opiekun Prawny otrzyma wynagrodzenie

Post autor: ~Bożena »

Witam
Tak złożyłam pismo do sądu o przyznanie wynagrodzenia za sprawowanie opieki nad trzema wychowankami (około 3 tygodni temu) na razie nie mam odpowiedzi.
Jak będę coś wiedziała to się odezwę.
Pozdrawiam Bożena
~Spartan

ok ja tydzień temu oczywiście samodzielnie bo nasze szefostwo twierdzi że nawet jak sąd przyzna to w pomocy społecznej brak kasy i tak nie będą płacić ale jak sąd orzeknie to będą musieli czekam na informacje ja również dam znać jak się u mnie rozwiąże sprawa
~hanka

Post autor: ~hanka »

Bożenko byłabyś w stanie wysłać mi wzór wniosku na skrzynkę?
~Bożena

Witaj Haniu
Nie dysponuję gotowym formularzem, nie wiem nawet, czy są takowe w użyciu. Napisałam prośbę do sądu rejonowego, w której wnioskowałam o przyznanie mi wynagrodzenia za sprawowanie opieki prawnej nad podopiecznymi (dane osobowe małoletnich). W załączeniu można dołączyć zaświadczenie o sprawowaniu opieki wydane przez stosowny sąd.
Pozdrawiam B
~Spartan

Witam dostałem miesięcznie 200zł za sprawowanie opieki chociaż raz w ktoś docenia prace i coś co się robi poza godzinami często za swoje
~Bożena

Nad ilu podopiecznymi sprawujesz opiekę?

~Spartan

obecnie jednym
~anka

Post autor: ~anka »

A kto wypłaca ten dodatek za sprawowanie opieki nad dzieckiem Sąd czy placówka w której pracuje pracownik - opiekun dziecka
~Spartan

Ośrodek pomocy społecznej na podstawie postanowienia sądu
ODPOWIEDZ