Nocka

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~Jarosław

Nocka

Post autor: ~Jarosław »

Czy ktoś wie ile nocek w miesiącu może mieć wychowawca na KN?
~kama

Re: Nocka

Post autor: ~kama »

wg. potrzeb pracodawcy, chyba że ma dziecko do lat 8 to musi wyrazić na nocki zgodę
~kama

Post autor: ~kama »

oczywiście nie powinien przekroczyć 26 h pensum godzinowego w tygodniu
~izka

Post autor: ~izka »

chyba dziecko do lat 3
~urszulka

Post autor: ~urszulka »

ja mam same nocki czyli 5 w tygodniu i jest ok. przyzwyczaiłam się
~Jarosław

ale pewnie pracujesz jako \"nocna\" i tak zostałaś zatrudniona????
~max

Post autor: ~max »

Nocy można mieć proporcjonalnie do wykonywanych codziennych czynności opiekuńczo - wychowawczych. Noc może mieć osoba mająca dziecko do lat 4 o ile napisała oświadczenie, że wyraża na to zgodę.
~Jarosław

Mam jeszcze jedno pytanie - ile ma płacone za jedną nockę wychowawca z KP ( jak to się liczy??????) czy to jest możliwe, że to jest ok 5 zł. za nocke ??????????!!!!!!!!!!!!
~dd

Post autor: ~dd »

Tak to jest możliwe. Wcześniej tzn. do kwietnia 2009 dodatek nocny był liczony 20 % od twojego wynagrodzenia zasadniczego. Od kwietnia niestety się to zmieniło i jest wypłacany od najniższej krajowej ok. 1226 zł. Jest to niesprawiedliwe , bo nocki są bardzo ciężkie. Ale cóż . Szukają oszczędności i w tym wypadku ucieli na nockach. W ogóle się teraz nie opłaca brać tych dyżurów. Pozdrawiam.
~Jarosław

To wychodzi na to, że naliczają 0,5 % od najniższej krajowej tak ?????!!!!!! Czy reguluje to rozporządzenie?????????
ODPOWIEDZ