Opiekunowie dorosłych w większości to FIKCJA

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
~ja

Re: Opiekunowie dorosłych w większości to FIKCJA

Post autor: ~ja »

Oczywiście , że większość to fikcja. Synowie, córeczki, wnuki nagle pokochali rodziców , dziadków, których dotychczas odwiedzali raz w roku. Niestety sam rząd stworzył sobie taki pasztet. Zawsze mówiłem , że przy tego typu sprawach najważniejsze powinno być zdanie praktyków, mających na co dzień do czynienia z tego typu sprawami a nie teoretycy,
~purpura

Post autor: ~purpura »

ci którzy mówią o nas nieroby tak naprawdę nie wiedzą jaka to ciężka praca. Poza tym śmiem domniemywać, że takie osoby nie poczuły na swoich dłoniach co to znaczy pracować, i łatwym kosztem chcą mieć kasę (bez względu czy z ops, czy w jakikolwiek inny sposób).

Klient mówi mi: \"Pani, za 1200 zł to ja nie będę robił\" i się ci śmieje. A my pracownicy robimy, mimo niedogodności ze strony klientów i braku perspektywy na podwyżkę. Mieć, a nie mieć - jest różnica.

Zgadzam się, są rodzice którym potrzebne są te pieniążki, którzy mają ciężki los, i we właściwy sposób je spożytkują; są też tacy dorośli którzy nie przetrwonią tych pieniędzy. i Przyznać im, przyznać im - jestem ZA. Ale kurna, niech ten rząd weźmie się za tych co kłamią, oszukują, wyciągają kasę na starszą babcię, która ma swoje świadczenie.
Przez te pół roku co nie było kasy na dorosłych niepełnosprawnych, tyle osób musiało iść do DPS.... a przedtem, gdy była z nich korzyść, byli kochanymi dziadkami, którymi trzeba było się zająć....

a przedtem starszymi z pokolenia zajmowało się po prostu. Ile jest, albo bardziej było, takich rodzin, co dziadkowie, czasem pradziadkowie, i młodzi, mieszkają razem, i dało się. i wynikało to z szacunku, z miłości, z po prostu opieki wobec starszej osoby, która mnie wychowała, żywiła, kształciła. a teraz co jest? - to jest straszne!

za kasę będą się dziadkami zajmować, a jak nie to wyrzucić na śmieci.... - no bo tak to teraz to wszystko wygląda.

jestem za pomocą niepełnosprawnym, faktycznie potrzebującym, ale wyzyskującym pieniądze mówię stanowcze NIE.
~xyzźż

Post autor: ~xyzźż »

U mnie w OPS (jedna z mniejszych gmin w województwie)
Tylko 10% osób po 1 lipca 2013 r. przeszła pozytywnie zmiany ŚP i SZO.

Faktem jest że max 15% procent osobom się należało tylko.

Więc niech szumu nie robią bo i tak się im nie należy a dostaną... :(

~Ewa

Post autor: ~Ewa »

Nikt nie powinien mieć pieniędzy za opiekę nad rodzicem. Czy matka brała pieniądze za to, że opiekowała się każdym z nas? Więc teraz obowiązkiem każdego dorosłego dziecka jest zapewnienie opieki rodzicom. Nie wspomnę już o bezrobotnych wnukach, którzy nagle pokochali dziadków, a nigdy nie pracowali i nie mają zamiaru. Głupotą było dawanie im wszystkim świadczenia. Teraz niech nasze władze się martwią.
~nika

Post autor: ~nika »

xyzźż- tak jest wszędzie, nie tylko u Ciebie

~nika

Ewa- tak dawanie wszystkim było głupotą, jeszcze więksża zabranie bo sie zrobiło wielkie bum
~Dark

Post autor: ~Dark »

Moim zdaniem już zabrali i po sprawie. Jaka ochrona praw nabytych?? Niektórzy mają umowy na stałe i co??.. po 3 miechach zawsze można rozwiązać umowe o prace. Tu mieli okres 6 miesięcy. I du nas już nikt nie pyta zabrali ludzie ochłoneli i żyją dalej.
~nika

temat rzeka ...

ehhh ktoś chetny na piwo z okazji piatku?
~xyzźż

Post autor: ~xyzźż »

~nika zależy jakie województwo i powiat? :)
~nika

oooo to znaczy, ze mnie zapraszasz :) jak miło :)
ODPOWIEDZ