Opiekunowie dorosłych w większości to FIKCJA

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
~kama

Re: Opiekunowie dorosłych w większości to FIKCJA

Post autor: ~kama »

do opiekunów - tych prawdziwych
czy nie macie żalu, jak widzicie na ulicy synka zapitego, który to dostanie 1.000 zł za opiekę nad mamusią a Wy dostajecie tę samą kasę za to, że musicie swój czas, energie poświęcić na swoje dziecko?
My-pracownicy jestesmy za przyznaniem tym, którzy rzeczywiście poświęcaja czas, sprawują opiekę nad osobą niepełnosprawną.
Tutaj musi być współpraca począwszy od osób wydających orzeczenia, pracowników socjalnych poprzez dokładne wywiady no i przede wszystkim osób ustalajacych to prawo, a Ci niestety to teoretycy, którzy nie zawsze znają różnicę pomiedzy zasiłkiem pielegnacyjnym a swiadczeniem pielegnacyjnym.
~Kr

Post autor: ~Kr »

kama, Ty nie jestes od tego, komu dac a komu nie,Ty masz przynac albo nie koniec i kropka.
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kronos79 »

@Kr
a kto jest, jeśli nie organ.
Nie wiem oczywiście, czy kama podpisuje się pod decyzjami, ale jeśli tak, to właśnie ona jest od tego, zeby decydować komu dać,a a komu nie.
Nie uznaniowo, tylko stosując przepisy, ale to jej decyzja, tak jak moją odpowiedzialnością są decyzje, które ja wydaję.
A najbardziej mnie ciekawi co Ci się nie spodobało w zdaniu: \"My-pracownicy jestesmy za przyznaniem tym, którzy rzeczywiście poświęcaja czas, sprawują opiekę nad osobą niepełnosprawną.\"
Przemyśl to. :)
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
~ja

Post autor: ~ja »

bo Kr jest prawdopodobnie z tych osób, które nie mając pracy nagle pokochały babcię albo dziadka
~ludek

Post autor: ~ludek »

przed wprowadzeniem świadczenia pielęgnacyjnego:
- Kto zostanie z babcią? Ja nie. Ja nie. Ja też nie.
po wprowadzeniu świadczenia pielęgnacyjnego:
- Kto zostanie z babcią? Ja! Ja! Ja też!
~ewalu

Post autor: ~ewalu »

do x, czy możesz rozwinąć swoja wypowiedź ?? bo jeszcze nie wiem czy mam się czuć obrażona ;p
~Martin

Post autor: ~Martin »

Wie ktoś może kiedy przywrócą te świadczenia? Bo zabrali mi w tamtym roku. Ja jestem wnukiem który opiekuje się cały czas dziadkiem ponieważ rodzice nie zrezygnują z pracy aby opiekować się dziadkiem bo wtedy nie miałby kto domu utrzymać. A niestety u dziadka jest taka sprawność że wszystko trzeba robić i nawet te najgorsze rzeczy... Powinni robić jakieś kontrole jak osoba jest niepełnosprawna. I dlatego jeszcze raz tutaj moje pytanie czy ktoś wie kiedy przywrócą?
~ewalu

Post autor: ~ewalu »

jest szansa, że około czerwca ... ale nikt tego nie wie na pewno
ODPOWIEDZ