opinia na prośbę PCPR - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 24 sie 2015, 11:57

Jak to jest czy my - pracownicy socjalni Ops-ów powinniśmy sporządzać opinie na temat rodziców biologicznych dzieci umieszczonych w pieczy zastępczej dla PCPR-u? Bo jakoś nie dopatrzyłam się przepisu na to, a raczej mam wrażenie że się nami wysługują.
m,agda84

Napisano: 24 sie 2015, 14:54

Tez mi się tak wydaje
W ustawie o pieczy zastępczej nic takiego nie ma.
A przecież terenem pracy pracowników PCPR jest teren całego powiatu czyli też tej gminy w której pracujesz.
wondawonda

Napisano: 25 sie 2015, 8:18

U nas z PCPR-em juz nawet wojna się o to rozpętała. Mają swoich pracowników socjalnych to moga łaskawie się pofatygować. Ale łatwiej GOPS wysłać niech sie męczy.
pracuś socjalny
Referent
Od: 22 lip 2015, 8:01
Zajmuję się:

Napisano: 26 sie 2015, 10:59

Otóż to. Dla mnie tym bardziej jest to utrudnienie, gdyż jestem jedynym pracownikiem socjalnym w moim Gops-ie. Mam wszystko na głowie a to jest dodatkowe dla mnie duże obciążenie. Niby w ustawie jest mowa o wywiadach, ale na Boga OPINIĘ o rodzicach dziecka umieszczonego w pieczy zastępczej, bo dla sądu?! niedługo to i za kuratorów będziemy odwalać ich robotę.
m,agda84

Napisano: 27 sie 2015, 8:51

art. 38a ust. 1 pkt 8 ustawy o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej
małaCzarna
Praktykant
Od: 02 lip 2015, 8:34
Zajmuję się:

Napisano: 27 sie 2015, 11:44

od jesieni ubiegłego roku gminy mają obowiązek wysyłania opinii
z ty że my jeśli rodzina nie korzysta z pomocy ośrodka piszemy że rodzina nie korzysta przez co brak aktualnych informacji o rodzinie
piterr

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x