stały i składka zdrowotna - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 25 sie 2015, 9:11

Witam
mam pytanie osoba jest uprawniona do zasiłku stałego oraz należny ja zgłosić do ubezpieczenia zdrowotnego..pytanie moje czy w podstawie prawnej dajecie ustawę o sw. zdrowotnych i w sentencji decyzji piszecie ze przyznaje sie /zgłasza sie do ubezpieczenia zdrowotnego czt tylko w uzasadnieniu deyzji piszemy ze maja prawo do bezpłatnych swiadczeń zdrowotnych.
prosze o pomoc
OPS15

Napisano: 25 sie 2015, 9:22

w podstawie prawnej odpowiednie przepisy i w sentencji decyzji, że objąć ubezpieczeniem zdrowotnym w wysokości 9 % od kwoty zasiłku na czas trwania świadczenia.
Alehandra

Napisano: 25 sie 2015, 12:16

tylko w uzasadnieniu poczytaj wystąpienia pokontrolne z różnych ops tam piszą że ośrodek pomocy nie ma możliwości przyznać ubezpieczenia gdyż fakt ubezpieczenia wynika z samej ustawy o świadczeniach zdrowotnych. Chodzi o to że jeżeli ktoś ma przyznany zasiłek stały i nie ma ubezpieczenia z innego tytułu to ops opłaca za tą osobę składkę na ubezpieczenie ale nie ma mowy w przepisie że przyznaje składkę. Sorki ale na pewno nie zacytowałam tego dokładnie.
kanka

Napisano: 25 sie 2015, 17:44

My robiliśmy kiedys decyzje na ubezpieczenie ale już nie. Po prostu ubezpieczamy. Powód: tak jak kanka
kolo32

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x