Opinia organizatora rodzinnej pieczy - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 12 paź 2012, 11:27

Dzień dobry.
Mam pytanie, gdy wystawiacie opinię potwierdzającą zasadność przyznania dodatkowych środków pienięznych na utrzymanie lokalu mieszkalnego to tę decyzję robicie czasową czy bezterminową? Jeżeli czasową np kwartalną to na jakiej podstawie prawnej- na co się powołujecie? Wogule jak argumentujecie przyznanie tych pieniędzy dla zawodowych rodzin. Z góre serdecznie dziękuję za pomoic.
~Joanna

Napisano: 13 paź 2012, 9:53

Hmmmm czyżby nikt takiej opinii do tej pory nie wystawiał? Dziwne;)
~Joanna

Napisano: 14 paź 2012, 10:01

wydaję decyzję rodzinie zawodowej co miesiąc (bo tak mają w umowie) w innych przypadkach co kwartał. przed wydaniem decyzji organizator wydaje opinię o zasadności tzn. pisze że zasadnym jest przyznanie środków na zakup opału w całości, energii w całości itd, ale np nie widzi zasadności pokrycia telefonów komórkowych obojga rodziców tylko jednego, nie przyznajemy też na internet itd.
I tak co miesiąc. podstawa art 232b
~deda

Napisano: 14 paź 2012, 21:31

deda no właśnie z czemu co kwartał w ustawie nie jest to sprecyzowane napisano tylko że w okresie przejściowym na wniosek rodziny i z opinią organizatora starosta swiadczenie przyznaje. Dlaczego co kwartał? Przecież ceny nie ida w dół tylko do góry. Zastanawiam się czym kierował się ustawodawca tworząc ten zapis bo jakis szczytny cel miał chciał pomóc tym rodzinom zastępczym, a zrobił się bajzel i teraz jest takie urzędnicze widzi mi się. Nie mogę nigdzie znaleźć podstawy prawnej mówiącej czy ta opinia jest zasadnie bezterminowa czy ma być właśnie kwartala. HELLLLLLPPPPPP
~Joanna

Napisano: 15 paź 2012, 11:07

my wydajemy ostatnio na pół roku, jeśli nie masz nic narzucone w umowie z rodziną to rób jak chcesz
joanna000123
joanna000123
Stażysta
Od: 20 wrz 2012, 15:14
Zajmuję się:

Napisano: 15 paź 2012, 18:48

zgadza się ja biorę na zasadzie wniosek to i opinia, na wszelki wypadek, ale masz racje nie ma doprecyzowane czy taka opinia raz wystarczy, czy częściej (to że co kwartał to w przypadku osób składających wniosek o zwrot za 3 miesiące, ale to wynika z naszych umów z zawodowymi rodzinami)
~deda

Napisano: 15 paź 2012, 22:09

Super bardzo Wam dziękuję!!!
~Joanna

Napisano: 11 mar 2015, 13:57

podzielicie się wzorem opinii i decyzji?
maszaa

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x