Opinie o oprogramowaniu 500 plus

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
plum200
Praktykant
Zajmuję się: SR FA SW PDS
Kontakt:

Opinie o oprogramowaniu 500 plus

Post autor: plum200 »

Na jakich programach pracujecie i czy jesteście zadowoleni?? Orientuje się ktoś czy można zrobić migracje danych z Sygnity do innego programu??
Martulka
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Opinie o oprogramowaniu 500 plus

Post autor: Martulka »

Tak da się my z sygnity przeszliśmy do TOP TEAM-u i jesteśmy zadowoleni bo to bardzo prosty program szybko sie wprowadza itd
Ania@
Stażysta
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: Ania@ »

Martulka pisze:Tak da się my z sygnity przeszliśmy do TOP TEAM-u i jesteśmy zadowoleni bo to bardzo prosty program szybko sie wprowadza itd
a jak cenowo to się przekłada w porównaniu do sygnity?
plum200
Praktykant
Kontakt:

No właśnie jak cenowo? Wszystkie dane wam przenieśli? Nam Sygnity muli że można iść na spacer zamin cokolwiek się otworzy
SYGNITY
Starszy inspektor
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
Kontakt:

Post autor: SYGNITY »

W przypadku wolnej pracy programu, czy jakichkolwiek innych problemów, uprzejmie prosimy o kontakt z serwisem oprogramowania, każdy problem wydajnościowy da się rozwiązać.
pozdrawiam
Tomek
Awatar użytkownika
kama_211
Stażysta
Zajmuję się: To i dużo, dużo więcej ...
Kontakt:

Post autor: kama_211 »

My pracujemy na Izydzie / Minerwie. Nie mam porównania z innymi systemami, pracuje się dobrze, nie zacina się, nie zamula.. Tylko sprawozdania ściąga generuje czasem z kosmosu i muszę ręcznie sprawdzać (co potem podczas kontroli nie gra z danymi z SD).
Ale jestem samoukiem, więc może nieumiejętnie obsługuję? Może jakiegoś okienka nie oznaczam, albo coś o czym nie wiem i tak mi robi..
Ogólnie jestem zadowolona. Koszt licencji rocznej 899 zł Izyda (500+), 699 zł Minerwa (Dobry Start).(licencja niezależna od ilości komputerów)
Nie wiem jaki koszt zakupu Izydy do św, gdyż zastałam już w trakcie pracy.
Sth like this :| :?
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: naitsyrk85 »

plum200 pisze:No właśnie jak cenowo? Wszystkie dane wam przenieśli? Nam Sygnity muli że można iść na spacer zamin cokolwiek się otworzy
powiem, tak musicie miec coś źle skonfigurowane lub coś nei tak na serwerze, u nas nik nei narzeka na prędkość działania aplikacji...- poza tym wątpię czy u innych dostawców jesteście w raportach w stanie wyciągać tyle informacji? akurat moduł SW Sygnity jest napisany dość prosto i przejrzyscie...
plum200
Praktykant
Kontakt:

naitsyrk85 pisze:
plum200 pisze:No właśnie jak cenowo? Wszystkie dane wam przenieśli? Nam Sygnity muli że można iść na spacer zamin cokolwiek się otworzy
powiem, tak musicie miec coś źle skonfigurowane lub coś nei tak na serwerze, u nas nik nei narzeka na prędkość działania aplikacji...- poza tym wątpię czy u innych dostawców jesteście w raportach w stanie wyciągać tyle informacji? akurat moduł SW Sygnity jest napisany dość prosto i przejrzyscie...
A ty jesteś z Sygnity??
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: naitsyrk85 »

plum200 pisze:
naitsyrk85 pisze:
powiem, tak musicie miec coś źle skonfigurowane lub coś nei tak na serwerze, u nas nik nei narzeka na prędkość działania aplikacji...- poza tym wątpię czy u innych dostawców jesteście w raportach w stanie wyciągać tyle informacji? akurat moduł SW Sygnity jest napisany dość prosto i przejrzyście...
A ty jesteś z Sygnity??

Nie jestem z Sygnity jestem pracownikiem MGOPS, zresztą jak prześledzisz posty jakie wpisywałem to zobaczysz, że to prawda, wydajemy na SW z Sygnity kilka tysięcy decyzji rocznie i jakoś nie było większych problemów, wiadomo że zawsze czegoś w systemie brakuje co często zgłaszamy i liczymy, że Sygnity to wprowadzi, aby jeszcze udoskonalić pracę....ale nic złego nie mogę powiedzieć, wszystkie wypłaty realizujemy bezpośrednio z systemu i jakoś problemu nie ma a wydatkowanie miesięczne to około 2 miliony

Zresztą śledząc moje wpisy zobaczysz , że nie zawsze wypowiadałem sei dobrze o Sygnity, jednak na tyle już dopracowali system, że bez problemu da się na nim przyjemnie pracować...ale i tak uważam, że najlepsza z Sygnity jest ekipa od Pomost STD ponieważ najbardziej słuchają głosu użytkowników.....
plum200
Praktykant
Kontakt:

z tego co wiem to nasza informatyk kontaktowała się z SYGNITY to co oni powiedzieli nic nie pomogło. Poza tym mam wrażenie że coraz bardziej robią łaskę że cokolwiek pomogą.
ODPOWIEDZ