Wyrok zasądzający świadczenie alimentacyjne tak czy nie?

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Arleta 22
Stażysta
Zajmuję się: śW
Kontakt:

Wyrok zasądzający świadczenie alimentacyjne tak czy nie?

Post autor: Arleta 22 »

Witam podpowiedzcie mi bo już się pogubiłam z tymi samotnymi osobami:

Kobieta złożyła wniosek na 500 + syt. wygląda w ten sposób że wnioskodawczyni odeszła od partnera ojca swojego dziecka na które wnioskuje na nie ma zasadzonych alimentów na to dziecko. Aktualnie zamieszkuje z nowym partnerem który nie jest ojcem biologicznym danego dziecko i nie mają wspólnego dziecka, więc nadal wymagam wyrok zasadzający alimenty abym mogła przyznać świadczenia tak?
Lucyna123
Praktykant
Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny, dłużnicy alimentacyjni, Dobry Start
Kontakt:

Re: Wyrok zasądzający świadczenie alimentacyjne tak czy nie?

Post autor: Lucyna123 »

Jeśli nie ma zasądzonych alimentów to wpisuje go do składu rodziny i bierzemy jego dochody. A nowego nie musi wpisywać bo nie ma z nim dziecka, tak myślę :) Chyba, że pójdzie do sądu i przyznają jej zabezpieczenie alimentacyjne, to traktujemy jak alimenty. Ale musi być zabezpieczenie alimentacyjne nie zabezpieczenie potrzeb życiowych. Na chwilę obecną wniosek jest nie kompletny i nie ma jak wydać decyzji;)
ODPOWIEDZ