Opłata skarbowa czy konieczne? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 02 cze 2016, 13:50

Cześć czy ktoś mi powiesz czy jest obowiązek umieszczania informacji o zwolnieniu z opłaty na decyzji??? Gdzieś obiło mi się o uszy od znajomej że ich radca wspomniał że nie jest wymagane? Kontroli nie miałam, ale jak miały u nas dziewczyny z innych świadczeń to nikt nigdy nie wspomniał o informacji o opłacie ale to pomoc społeczna, świadczenia rodzinne..

To samo pytanie mogę kierować do dodatków energetycznych.

Dodam, że jestem z OPS, a nie Miasta/Gminy. Więc nie mam takiej fajnej pieczątki jak niektóre Gminy/Miasta "Zwolniono z opłaty".

Więc czy ktoś wypowie się w tej sprawię? Dziękuje uprzejmie.
Fasolka90

Napisano: 02 cze 2016, 14:16

Ja tez jestem z MOPS i kiedys dawałam informacje o zwolnieniu z opłaty skarbowej na DM i DE ale od pewnego czasu tego nie robię. Właśnie jestem po kontroli z RIO i Pan kontrolujący nie zarzucił mi ze jest brak takiej informacji wiec chyba nie jest to wymagalne.
Bożena1303

Napisano: 02 cze 2016, 21:58

Popieram. Bo na cóż komu ta informacja? Wnioskodawca i tak wie, że nie zapłacił, wójt/urząd doskonale wie, że nie pobrał i dlaczego, a zarządcy nic do spraw osób trzecich.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 02 cze 2016, 22:10

Dziękuję wam uprzejmie za odpowiedzi. W związku z tym będę robić bez opłaty skarbowej ;) w sumie lepiej ;) bo ona to się co rusz zmienia.
Pozdrawiam ;)
Fasolka90

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x