Wypłata dodatków - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 06 cze 2016, 8:05

Witam, mam pytanie dotyczące wypłaty dodatków mieszkaniowych - Zarządcą jest Zakład Mienia (który od niedawna jest Spółką z o.o.) i to on podbija wszystkie wnioski, teraz dostałam pismo, że mam dodatki przelewać na konto Gminy lub na konto wspólnoty jeśli to mieszkanie wykupione a zarządcą jest nadal Zakład Mienia..... Mogę tak zrobić czy powinnam dalej na konto Mienia....ustawa każe przesyłać na konto zarządcy, jaki mogą być konsekwencje takiego przesłania jak życzy sobie Zakład Mienia? Dodam, że na wszystkich decyzjach mam wpisane, że dodatek będzie przekazywany wraz z ryczałtem (większość) na konto zarządcy
Iza 2010

Napisano: 06 cze 2016, 8:09

Przesłać na konto zarządcy czyli Gmina lub wspólnota - teraz oni ich rozliczają
wert

Napisano: 06 cze 2016, 9:09

wert pisze:Przesłać na konto zarządcy czyli Gmina lub wspólnota - teraz oni ich rozliczają
Tylko, że zarządcą nadal pozostaje Zakład Mienia a nie gmina czy wspólnota... czy to coś zmienia? szefowa się boi przesłać inaczej niż na decyzjach żeby w razie kontroli nie było draki...
Iza2010

Napisano: 06 cze 2016, 21:28

Danie w zapytaniu nie wystarczają na rozstrzygnięcie. Nie jest do końca jasne kto jest właścicielem, kto napisał pismo, jakie jest umocowanie autorów tego pisma itd.
Jeśli osoba podpisująca to pismo miała kompetencje do dysponowania środkami w imieniu właściciela, to nie widzę powodu do obaw.
Jeśli to mieszkania gminne i i w gminie zostaną pieniądze, to też dobrze.
Jeśli chodzi o zapisy w decyzji, to mam wątpliwości, decyzja może to regulować wchodząc w paradę przepisom ustawy.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x