Oplata skarbowa od DE - Dodatki mieszkaniowe

Strona 3 z 15    [ Posty: 145 ]

Napisano: 10 gru 2013, 21:33

do ` i ... zgadza się świadczenia rodzinne zwolnione są od opłat skarbowych jak i nie stanowią podstawy do wystawienia PIT8C DE nie figuruje na żadnej liście zwolnień ....... a więc biorąc pod uwagę że to jest wykaz zamknięty trzeba będzie kasować wnioskodawcę ... oczywiście zapewne do czasu jak się ustawodawca nie obudzi ;)
~małe ww

Napisano: 11 gru 2013, 1:23

prawdziwe zz sytuacja może być też odwrotna. Ty będziesz brała opłatę skarbową a kontrola zarzuci brak podstawy i będziesz oddawać wszystkim z własnej kieszeni.
Strasznie ciekawe są te wszystkie pomysły. Powiedziałbym że \"takie typowo Polskie\";) Pit8c, opłata skarbowa, czy doliczać VAT, tylko prezydent/wójt może podpisywać decyzje (najlepiej osobiście:)) Co tu jeszcze znaleźć? Czekam na więcej:D
~Fantomas

Napisano: 11 gru 2013, 10:40

Fantomasie- no co ja poradzę, że rzeczywistość jest jaka jest. Ja prawnikiem nie jestem, moja radczyni powiedziała, że nalezy brać opłate skarbową, zechcę to od niej na pismie i będę miała \"dupochron\". A że ja sobie na ten temat myślę, to co myslę to moja sprawa, a robic mam według przepisów. Jesli masz taką moc sprawczą to zadziałaj, żeby nasza grupa (p)osłów wydała ustawe, która nie będzie takim bublem i nie będzie miała możliwości tysiąca interpretacji. Aha, i jeszcze zapomniałeś o tym, czy doliczać energetyczny do dochodu wyliczając inne świadczenia, np. rodzinne
~prawdziwe zzz

Napisano: 11 gru 2013, 12:41

a pobieracie opłate od dodatku mieszkaniowego????????
~Marzena

Napisano: 11 gru 2013, 12:47

Marzena dodatek mieszkaniowy jest ustawowo zwolniony zarówno z opłat skarbowych jak i od podatku od osób fizycznych..... dodatek energetyczny nie znajduje się na żadnym z tych wykazów zwolnień ;)
~małe ww

Napisano: 11 gru 2013, 12:51

a jak to można znaleźć kto jest zwolniony a kto nie!!!! małe www ???
~ASIA

Napisano: 11 gru 2013, 12:52

Świadczeń rodzinnych też nie ma na żadnym z wykazów, a są zwolnione.
~i

Napisano: 11 gru 2013, 13:02

` i mylisz się świadczenia rodzinne na wykazie
~małe ww

Napisano: 11 gru 2013, 13:24

DE nie jest żadnym świadczeniem dlatego Radca Prawy mi powiedział, że należy pobierać opłatę skarbową, a co do PIT 8C to jest jeszcze trochę czasu więc może będą jakieś wyjaśnienia. A na dzień dzisiejszy by trzeba wystawić tego PIT-a.
~Anna

Strona 3 z 15    [ Posty: 145 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x