OPŁATA Z DUPLIKAT - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 06 maja 2016, 13:22

Karta DuZej Rodziny prowadzona jest w GOPS. Mam pytanie: w przypadku opłaty za duplikat klient płaci w kasie GOPS a póxniej my przelewamy na konto Urzędu a oni następnie do Wojewódzkiego? Czy klient płaci bezpośrednio na konto Urzędu? Jak to jest u Was? Proszę o odpowiedź
IGCIA

Napisano: 06 maja 2016, 15:25

NA KONTO URZĘDU
kirikiri

Napisano: 09 maja 2016, 7:22

Jestem na etapie wydania duplikatu karty i nie bardzo wiem jak się do tego zabrać...Czy wydajemy decyzję - na jakiej podstawie klient płaci za duplikat? Możecie coś podpowiedzieć?
prac.socj.

Napisano: 09 maja 2016, 8:13

Może jeszcze się ktoś wypowie?
IGCIA

Napisano: 09 maja 2016, 8:42

Art. 13. 1. Karta jest przyznawana bezpłatnie.
2. Wydanie duplikatu Karty podlega opłacie w wysokości 9,21 zł.
3. Jeżeli zachodzą szczególnie uzasadnione okoliczności, w szczególności dotyczące sytuacji materialnej lub zdrowotnej rodziny wielodzietnej, wójt może, na umotywowany wniosek, zwolnić członka rodziny wielodzietnej z ponoszenia opłaty, o której mowa w ust. 2.
4. W przypadku, o którym mowa w ust. 3, wójt nie wydaje decyzji administracyjnej.
5. Odmowa zwolnienia z ponoszenia opłaty, o której mowa w ust. 2, następuje w drodze decyzji administracyjnej
6. Wpływy z opłaty, o której mowa w ust. 2, stanowią dochód budżetu państwa.
Klient wpłaca 9,21 i składa wniosek o wydanie duplikatu KDR wraz z oświadczeniem, że nie ma możliwości zwrotu karty z powodu straty, kradzieży i czy też w inny sposób, następnie wprowadzamy wniosek do systemu (możesz wcześniej unieważnić tą zgubioną kartę, ale nie musisz bo z chwilą wydania karty w systemie automatycznie się unieważni) i zamawiasz kartę.
goscw
Stażysta
Od: 11 sty 2016, 13:17
Zajmuję się:

Napisano: 09 maja 2016, 11:08

dziękuję
IGCIA

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x