Opłata za nieczystości płynne
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
- Kontakt:
Opłata za nieczystości płynne
witam serdecznie, przy składaniu wniosku Pani przedłożyła mi fakturę za nieczystości płynne, a że ona zamawia "beczkowóz" co pół roku i na te miesiące przypada jej składanie wniosku o DM, to czy z załączonej faktury można poprosić o pomoc w ustaleniu kosztów za nieczystości płynne? dodatkowo wziąłem od Pani oświadczenie na którym napisała że to wydatek za sierpień, mnie się wydaje że powinienem tylko wziąć kwotę 50,94 zł, bo za kursy raczej się nie liczy.
-
- Referent
- Zajmuję się: DM/DE/DO/ZP/Archiwum/40+/DW
- Kontakt:
Re: Opłata za nieczystości płynne
Ja bym potraktował odbiór odpadów jako szersze pojęcie od wywozu. Zakładając, że te 388,94 byłoby wydatkiem to i tak nie możesz takiej kwoty przyjąć. Skoro Pani mówi, że odbiór zdarza się raz na pół roku, to należy podzielić przez 6, przynajmniej ja tak robię.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
- Kontakt:
czyli 388,94/6= 64,82?Marek1992 pisze: 01 wrz 2020, 11:50 Ja bym potraktował odbiór odpadów jako szersze pojęcie od wywozu. Zakładając, że te 388,94 byłoby wydatkiem to i tak nie możesz takiej kwoty przyjąć. Skoro Pani mówi, że odbiór zdarza się raz na pół roku, to należy podzielić przez 6, przynajmniej ja tak robię.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dm
- Kontakt:
ja też myślę, że na 6 mcy. Tylko nie jest to widoczne na dokumencie, niech napisze i podpisze, że to jest opłata za okres: ...... i wtedy jasno sobie podzielisz na np. 6mcy - ja bym tak zrobiła.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Tak, zrobiłabym tak samo jak koleżanki, do tego również poprosiłabym o oświadczenie, za jaki to okres, ewentualnie ksero poprzedniej faktura za to samo byłoby też ok (sami byśmy ustalili okres, no ale oświadczenie lepsze).
-
- Referent
- Kontakt:
Nie jestem dziewczynąKrwawa pisze:Tak, zrobiłabym tak samo jak koleżanki, do tego również poprosiłabym o oświadczenie, za jaki to okres, ewentualnie ksero poprzedniej faktura za to samo byłoby też ok (sami byśmy ustalili okres, no ale oświadczenie lepsze).

-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Kurde, przecież wiem, niedopatrzenie, przepraszam!
-
- Referent
- Kontakt:
Nie złość się, ja sobie żartowałem 

-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Nie złoszczę się, tylko przepraszam. Choć dożyliśmy czasów, że płeć jest kwestią wyboru, niekiedy nawet zależną od nastroju, jeśli jesteś mężczyzną i się nim deklarujesz, moim obowiązkiem jest to uszanować.

-
- Referent
- Kontakt:
Padłem jak to przeczytałem 

Oprócz Opłata za nieczystości płynne - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Nowe mieszkanie, a dodatek...
Dodatek mieszkaniowy
zarządca ma zasiłek stały
Rata kapitałowo-odsetkowa a wydatki
Dodatek mieszkaniowy wstecz a odmowa