Opłata za nieczystości płynne

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
kamos90
Starszy referent
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
Kontakt:

Opłata za nieczystości płynne

Post autor: kamos90 »

witam serdecznie, przy składaniu wniosku Pani przedłożyła mi fakturę za nieczystości płynne, a że ona zamawia "beczkowóz" co pół roku i na te miesiące przypada jej składanie wniosku o DM, to czy z załączonej faktury można poprosić o pomoc w ustaleniu kosztów za nieczystości płynne? dodatkowo wziąłem od Pani oświadczenie na którym napisała że to wydatek za sierpień, mnie się wydaje że powinienem tylko wziąć kwotę 50,94 zł, bo za kursy raczej się nie liczy.
Marek1992
Referent
Zajmuję się: DM/DE/DO/ZP/Archiwum/40+/DW
Kontakt:

Re: Opłata za nieczystości płynne

Post autor: Marek1992 »

Ja bym potraktował odbiór odpadów jako szersze pojęcie od wywozu. Zakładając, że te 388,94 byłoby wydatkiem to i tak nie możesz takiej kwoty przyjąć. Skoro Pani mówi, że odbiór zdarza się raz na pół roku, to należy podzielić przez 6, przynajmniej ja tak robię.
kamos90
Starszy referent
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
Kontakt:

Post autor: kamos90 »

Marek1992 pisze: 01 wrz 2020, 11:50 Ja bym potraktował odbiór odpadów jako szersze pojęcie od wywozu. Zakładając, że te 388,94 byłoby wydatkiem to i tak nie możesz takiej kwoty przyjąć. Skoro Pani mówi, że odbiór zdarza się raz na pół roku, to należy podzielić przez 6, przynajmniej ja tak robię.
czyli 388,94/6= 64,82?
Knapa
Starszy referent
Zajmuję się: Dm
Kontakt:

Post autor: Knapa »

ja też myślę, że na 6 mcy. Tylko nie jest to widoczne na dokumencie, niech napisze i podpisze, że to jest opłata za okres: ...... i wtedy jasno sobie podzielisz na np. 6mcy - ja bym tak zrobiła.
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Krwawa »

Tak, zrobiłabym tak samo jak koleżanki, do tego również poprosiłabym o oświadczenie, za jaki to okres, ewentualnie ksero poprzedniej faktura za to samo byłoby też ok (sami byśmy ustalili okres, no ale oświadczenie lepsze).
Marek1992
Referent
Kontakt:

Krwawa pisze:Tak, zrobiłabym tak samo jak koleżanki, do tego również poprosiłabym o oświadczenie, za jaki to okres, ewentualnie ksero poprzedniej faktura za to samo byłoby też ok (sami byśmy ustalili okres, no ale oświadczenie lepsze).
Nie jestem dziewczyną :P
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Marek1992 pisze: 01 wrz 2020, 13:31Nie jestem dziewczyną :P
Kurde, przecież wiem, niedopatrzenie, przepraszam!
Marek1992
Referent
Kontakt:

Nie złość się, ja sobie żartowałem ;)
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Marek1992 pisze: 02 wrz 2020, 7:12 Nie złość się, ja sobie żartowałem ;)
Nie złoszczę się, tylko przepraszam. Choć dożyliśmy czasów, że płeć jest kwestią wyboru, niekiedy nawet zależną od nastroju, jeśli jesteś mężczyzną i się nim deklarujesz, moim obowiązkiem jest to uszanować. ;)
Marek1992
Referent
Kontakt:

Padłem jak to przeczytałem :D
ODPOWIEDZ