opłata zastępcza z tytułu potrąceń komorniczych

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
kasiak1
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

opłata zastępcza z tytułu potrąceń komorniczych

Post autor: kasiak1 »

WITAM. Bardzo proszę o podpowiedź może ktoś miał taki przypadek: DPS wystawił na OPS notę księgową do zapłaty "opłaty zastępczej z tytułu potrącenia komorniczego mieszkanki domu pomocy". Podopieczna zaciągnęła kredyt którego nie spłaciła i komornik zajął jej część emerytury - którą opłacała pobyt w dps. Dps obciążył OPS tą "brakującą opłatą". Nie wiem teraz co z tym zrobić i z jakiego paragrafu powinnam to zapłacić. Co miesiąc opłacamy pobyt tej mieszkanki w dps z rozdziału 85202 par. 4330. Z góry bardzo dziękuję za podpowiedź.
Karola_1
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: opłata zastępcza z tytułu potrąceń komorniczych

Post autor: Karola_1 »

ja już od dwóch lat płace za pana umieszczonego w dps, mam dokładnie taką samą sytuację

dostaję od dps jedną fakturę na łączną kwotę opłaty za pobyt + opłatę zastępczą, księguję w tym samym paragrafie co opłatę za pobyt, dodatkowo robię przypis na 221-720 opłaty zastęczej, ponieważ po zakończeniu egzekucji przez komornika ja mogę wystawić tytuł wykonawczy i ściągać z niego moją zaległość, pracownik socjalny raz w roku wysyła do delikwenta informację o kwocie zadłużenia oraz upomnienie. zadłużenie z konta 221 wykazuję w kwartalnym Rb-27S
KNn

Re: opłata zastępcza z tytułu potrąceń komorniczych

Post autor: KNn »

Na jakim paragrafie dochodów ujmujecie przypis za opłatę zastępczą bo ja bym ujęła to na 097.
Bo wpłaty od rodziny za pobyt w DPS ujmuje na 083.
ODPOWIEDZ