Oprogramowanie SR Sygnity wersja 2-1.5 i 2-0.5 - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 23 gru 2015, 10:26

Uprzejmie przypominam o nowej wersji SR:

https://public.sygnity.pl/zabezpieczenie ... 22015-1637

już 38 Jednostek zainstalowało

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 23 gru 2015, 12:10

ew@1 pisze:no nie wiem ...
z zapisu art 23b ustawy wynika, że organy prowadzące postępowanie w sprawie świadczeń rodzinnych są obowiązane do samodzielnego uzyskania od organów podatkowych ... emerytalno-rentowych oraz z rejestrów publicznych odpowiednio itd.
Cytowany artykuł Art. 23b Ustawy zawiera punkty 4 i 5:

4. W przypadku awarii systemów teleinformatycznych służących do wymiany informacji drogą elektroniczną, o której mowa w ust. 1, organ właściwy oraz marszałek województwa prowadzący postępowanie w sprawie świadczeń rodzinnych uzyskują informacje, o których mowa w ust. 1, w drodze pisemnej wymiany informacji. Organy podatkowe lub minister właściwy do spraw finansów publicznych, organy emerytalno-rentowe oraz podmioty prowadzące rejestry publiczne przekazują te informacje niezwłocznie, nie później jednak niż w terminie 7 dni od dnia otrzymania wniosku organu właściwego lub marszałka województwa prowadzącego postępowanie w sprawie świadczeń rodzinnych.

5. W przypadku braku możliwości samodzielnego uzyskania przez organ właściwy lub marszałka województwa informacji lub zaświadczeń, o których mowa w ust. 1 pkt 1–4, z przyczyn nieleżących po stronie organu właściwego lub marszałka województwa, organ właściwy lub marszałek województwa prowadzący postępowanie w sprawie świadczeń rodzinnych wzywają osobę, o której mowa w art. 23 ust. 1, do dołączenia tych informacji lub zaświadczeń.

Myślę, że zacytowane punkty nie wymagają komentarza. Dodam jedynie, że systemy dziedzinowe firmy Sygnity, zarówno w obszarze SR, FA, jak i pomocy społecznej są dostosowane do współpracy z usługami CSIZS Emp@tia, ale ten fakt sam w sobie nie wystarcza do poprawnego korzystania z tych usług, gdyż te usługi muszą jeszcze być odblokowane przez Wykonawcę Emp@tii i poprawnie działać od jego strony, a na to już Dostawcy systemów dziedzinowych nie mają wpływu. Obecnie wciąż część usług (udostępnianie danych z CBB czy z PESEL) jest wciąż zablokowane od strony Emp@tii. Jak zostaną odblokowane, nasze systemy dziedzinowe przystosują się do tego automatycznie, bo są do tego przygotowane.

pozdrawiama
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 23 gru 2015, 13:04

po zainstalowaniu aktualizacji nie mam wniosku o przyznanie świadczenia rodzicielskiego
kończy sie lista na zasiłku dla opiekuna
?
emiljaa
Referent
Od: 03 kwie 2014, 13:28
Zajmuję się: ŚR i inne

Napisano: 23 gru 2015, 13:06

emiljaa pisze:po zainstalowaniu aktualizacji nie mam wniosku o przyznanie świadczenia rodzicielskiego
kończy sie lista na zasiłku dla opiekuna
?
No i przed 1 stycznia nie będziesz miała.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 23 gru 2015, 14:29

do Pana Tomka

Mam problem przy probie przejscia na nowa technologie.

Obecnie uzywam wersji 2.0.5, w aktualizacjach mam do pobrania wersje 2.1.4.
W momencie uruchomienia aktualizacji do wersji 2.1.4 otrzymuje komunikat, ze ta aktualizacje mozna przeprowadzic tylko z wersji 2.0.4. Co w przypadku gdy mamy juz aplikacje zaktuallizowana do wersji 2.0.5?
hania1

Napisano: 23 gru 2015, 14:40

hania1 pisze:do Pana Tomka

Mam problem przy probie przejscia na nowa technologie.

Obecnie uzywam wersji 2.0.5, w aktualizacjach mam do pobrania wersje 2.1.4.
W momencie uruchomienia aktualizacji do wersji 2.1.4 otrzymuje komunikat, ze ta aktualizacje mozna przeprowadzic tylko z wersji 2.0.4. Co w przypadku gdy mamy juz aplikacje zaktuallizowana do wersji 2.0.5?
Z wersji 2-0.5 można przejść na nową technologię tylko do wersji równoważnej czy do 2-1.5. Proszę na oknie automatycznych aktualizacji sprawdzić czy są nowe aktualizacje do pobrania i powinno się pojawić 2-1.5.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 27 gru 2015, 14:04

SYGNITY pisze:
ew@1 pisze:no nie wiem ...
z zapisu art 23b ustawy wynika, że organy prowadzące postępowanie w sprawie świadczeń rodzinnych są obowiązane do samodzielnego uzyskania od organów podatkowych ... emerytalno-rentowych oraz z rejestrów publicznych odpowiednio itd.
Cytowany artykuł Art. 23b Ustawy zawiera punkty 4 i 5:

4. W przypadku awarii systemów teleinformatycznych służących do wymiany informacji drogą elektroniczną, o której mowa w ust. 1, organ właściwy oraz marszałek województwa prowadzący postępowanie w sprawie świadczeń rodzinnych uzyskują informacje, o których mowa w ust. 1, w drodze pisemnej wymiany informacji. Organy podatkowe lub minister właściwy do spraw finansów publicznych, organy emerytalno-rentowe oraz podmioty prowadzące rejestry publiczne przekazują te informacje niezwłocznie, nie później jednak niż w terminie 7 dni od dnia otrzymania wniosku organu właściwego lub marszałka województwa prowadzącego postępowanie w sprawie świadczeń rodzinnych.

5. W przypadku braku możliwości samodzielnego uzyskania przez organ właściwy lub marszałka województwa informacji lub zaświadczeń, o których mowa w ust. 1 pkt 1–4, z przyczyn nieleżących po stronie organu właściwego lub marszałka województwa, organ właściwy lub marszałek województwa prowadzący postępowanie w sprawie świadczeń rodzinnych wzywają osobę, o której mowa w art. 23 ust. 1, do dołączenia tych informacji lub zaświadczeń.

Myślę, że zacytowane punkty nie wymagają komentarza. Dodam jedynie, że systemy dziedzinowe firmy Sygnity, zarówno w obszarze SR, FA, jak i pomocy społecznej są dostosowane do współpracy z usługami CSIZS Emp@tia, ale ten fakt sam w sobie nie wystarcza do poprawnego korzystania z tych usług, gdyż te usługi muszą jeszcze być odblokowane przez Wykonawcę Emp@tii i poprawnie działać od jego strony, a na to już Dostawcy systemów dziedzinowych nie mają wpływu. Obecnie wciąż część usług (udostępnianie danych z CBB czy z PESEL) jest wciąż zablokowane od strony Emp@tii. Jak zostaną odblokowane, nasze systemy dziedzinowe przystosują się do tego automatycznie, bo są do tego przygotowane.

pozdrawiama
Pięknie Tomku wybrnąłeś...... co nie zmienia faktu, że zapis w ustawie jest jednoznaczny - OBOWIĄZEK, a to co przedstawiłeś to tylko wentyle bezpieczeństwa, właściwie nie wiem, czy dla nas czy dla tych wyżej :) Pozdrawiam
ktosik

Napisano: 27 gru 2015, 15:31

ktosik pisze:Pięknie Tomku wybrnąłeś...... co nie zmienia faktu, że zapis w ustawie jest jednoznaczny - OBOWIĄZEK, a to co przedstawiłeś to tylko wentyle bezpieczeństwa, właściwie nie wiem, czy dla nas czy dla tych wyżej :) Pozdrawiam
„Art. 23b. 1. Organ właściwy oraz marszałek województwa prowadzący postępowanie w sprawie świadczeń rodzinnych są obowiązani do samodzielnego uzyskania od organów podatkowych lub ministra właściwego do spraw finansów publicznych, organów emerytalno-rentowych oraz z rejestrów publicznych, drogą elektroniczną, za pośrednictwem ministra właściwego do spraw rodziny, lub drogą pisemną"

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 28 gru 2015, 9:44

do Pana Tomka
mam wgraną wersję 2-0.5 muszę wgrać nową technologię czyli 2-1.5 a na liście automatycznych aktualizacji nie mam wersji 2-1.5 gdzie to mam znaleźć !
hania1

Napisano: 28 gru 2015, 9:57

hania1 pisze:do Pana Tomka
mam wgraną wersję 2-0.5 muszę wgrać nową technologię czyli 2-1.5 a na liście automatycznych aktualizacji nie mam wersji 2-1.5 gdzie to mam znaleźć !
Prosze napisać do nas na serwis to udostepnimy
Pozdrawiam
Tomek_

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x