500 nie będzie wliczane do dochodu do pomocy społecznej - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 23 gru 2015, 10:16

wg nowego projektu z 22 grudnia 2015r. świadczenie wychowawcze nie będzie wliczane do dochodu do pomocy społecznej

https://www.legislacja.gov.pl/projekt/12 ... 7#12326797
Ostatnio zmieniony 23 gru 2015, 10:37 przez emiljaa, łącznie zmieniany 1 raz.
emiljaa
Referent
Od: 03 kwie 2014, 13:28
Zajmuję się: ŚR i inne

Napisano: 23 gru 2015, 10:26

przykre to jest !!!!!!!!!!!
ja uważam, że pomoc społeczna to doraźna pomoc, a nie na całe życie jak ma to miejsce w wielu wypadkach
to 500 + może by część osób odcięło od pomocy społecznej i w jakimś sensie zmusiło do aktywności zawodowej
zresztą uważam też, że jeśli rodziny korzystają latami z pomocy społecznej to przede wszystkim porażka pomocy społecznej
gasiak

Napisano: 23 gru 2015, 12:13

jaka doraźna pomoc????...... korzystanie z pomocy jest dziedziczone z pokolenia na pokolenie, to sposób na życie.....

Akcja z piątku...... matka mówi do 5-6 letniej córki na korytarzu- "ty idź zajmij kolejkę po zasiłek do kasy a wejdę do tego pokoju zapytam co jeszcze nam dadzą na święta"

Już 3-latek wie która to "jego Pani od zasiłków i w którym pokoju siedzi"- trafia bezbłędnie biegnąc przed mamusią....
~o~

Napisano: 23 gru 2015, 12:18

patrząc jaki chaos towarzyszy temu projektowi, rząd sam nie wie co jest w projekcie a czego nie ma obstawiam, że zmieni się on jeszcze kilka razy i wejdzie (o ile w ogóle wejdzie) w jakiejś karłowatej formie
pouchwalają co trzeba po Nowym Roku, w marcu Jarozbaw odłączy broszkopilota Beacie i się skończy temat obietnic premier Szydło :lol:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 23 gru 2015, 12:18

~o~ pisze:
Już 3-latek wie która to "jego Pani od zasiłków i w którym pokoju siedzi"- trafia bezbłędnie biegnąc przed mamusią....
inny autentyk: małe dziecko widząc przejeżdżający samochód woła: mamo, jedzie Pani Opieka
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 23 gru 2015, 13:52

Tom. pisze:... w marcu Jarozbaw odłączy broszkopilota Beacie i się skończy temat obietnic premier Szydło :lol:
padłam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x