OPS żądające zaświadczeń, gnębiące ludzi - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 05 kwie 2016, 16:01

przestańcie się wymądrzać, skoro pracujecie w świadczeniach to wiecie doskonale jak to wszystko działa, chyba że macie parę wniosków i czas na ich weryfikację , to możecie opowiadać głupoty
bolek

Napisano: 05 kwie 2016, 16:24

Sylia pisze:OPS w Siedlcu, woj. Wielkopolskie - żenada nad żenadami. Dziś wydawałam Pani zaświadczenie, ze nie ubiegała się u nas o ZR, Becika i 500+. Oprócz tego Pani musiała pojechać do US po zaświadczenie o dochodach. I nic nie dało, ze Pani powiedziała im, ze przecież mają teraz wgląd te dokumenty. Ma przywieźć z US zaświadczenie i koniec. Wredne biurwy!!!!!! Mam ochotę napisać do UW w ich sprawie, bo to nie pierwszy raz, ze gnębią ludzi i nam roboty dodają.
Podłe kłamstwo. Żadna z nas nie żąda od dawna zaświadczenia z innej gminy a już tym bardziej z US czy ZUS.
Jak już chcecie nas szkalować prosze o podanie miejscowości do której rzekomo wysłałyśmy po te zaswiadczenia.
Ludzie do nas przychodzą i mówią różne rzeczy o innych Ośrodkach ale na myśl nam nie przyszło szkalowac ich na forum bez sprawdzenia tej informacji.
Na przyszłość Sylia zanim komuś obrobisz dupę pofatyguj się, znajdź nr tel tego Ośrodka , zadzwoń i się upewnij, czy to co klient mówi jest prawdą.
Renata OPS Siedlec

Napisano: 05 kwie 2016, 18:05

moża ja z drugiej strony
US bezwzględnie nie wydają zaswiadczeń o dochodzie, pytam na jakiej podstawie odmawiają ?

Zebyśmy wystąpili o zaświadczenie, muszę mieć wniosek o świadczenie, jeśli osoba ma dochody na styku progu, to niekoniecznie chce złożyć taki wniosek, wolałaby się upewnic czy się miesci i jest o co składać, US pozbawiają jej takiego prawa zmuszając do złożenia wniosku. Czyli taka osoba jest pozbawiona weryfikacji własnych dochodów bez udziału GOPS, chore poprostu
anka35

Napisano: 05 kwie 2016, 19:18

hehe u nas ciągle petenci przychodzą i mówią różne rzeczy, niekoniecznie prawdziwe. Ostatnio - pani z wnioskiem na 500 -30 marca z awanturą, że nie chcę go przyjąć mimo, że sąsiedni Ośrodek już od kilku dni przyjmuje.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 05 kwie 2016, 19:56

Tak, niestety to wszystko działa. Mieliśmy kiedyś zaświadczenia potrzebne do rozpatrzenia wniosku. Teraz jest totalny chaos. Większość usług nie działa.
Gość

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem