Organizacja pracy śr i fa żeby sie wyrobić w czasie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 19 paź 2016, 20:21

Macie jakieś pomysły co zrobic i jak żeby wyrobić sie w czasie z decyzjami u mnie lawina wniosków nie rozpatrzonych i dec nie wydanych robie wszystko od a do z jakoś czasu mi brakuje a czas ucieka, mało tego ciagle coś nie działa, oszaleje a wy jak sobie radzicie,jakieś sposoby sprawdzone od fachowców????
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Napisano: 19 paź 2016, 20:45

może fachowcem nie jestem ale ja przyjąłem sobie taką strategię że wprowadzam wnioski bez rozpatrzenia z września pobieram co mogę i kiedy mogę z empatii, wzywam do uzupełnienia tylko tych wniosków + bieżące, potem dokańczam zaczęte wnioski i się skupiam aby wypłacić im w listopadzie a reszta podobnie w późniejszym czasie na grudzień myślę że dam radę. pierwszy raz tak mam i uważam że to wszystko jest przez empatię i wyręczanie klientów w dostarczaniu dok.
marcelino

Napisano: 20 paź 2016, 8:47

ja jestem obecnie z koleżanką śr i fa
i my na bieżąco wydawałyśmy, przyjmowałyśmy wnioski
wprowadzałyśmy też na bieżąco do programu jak się dało - i jak nic się nie zmieniło to wydawałyśmy decyzje - obrobiony wniosek w teczce i na kupkę :D
jak nie to wezwania i wniosek czekał albo czeka w kolejce
teraz już mamy decyzje mniej więcej na 95 % zostało kilka
po wydaniu decyzji ( sprawdzeniu i zakopertowaniu ) upinamy wnioski w teczki
od początku - od 2008 r. jeszcze jak byłam sama to najpierw obrabiałam wszystkie decyzje ( oczywiście brałam teczki, żeby porównać czy coś się zmieniło ) a po wydaniu decyzji dopiero upinałam wszystko w teczki - może system zły ale jakoś u mnie się sprawdzał i sprawdza
wszystko zależy od systemu pracy mi akurat taki odpowiada
gasiak

Napisano: 20 paź 2016, 9:35

"gasiak" a ile macie wszystkich wniosków? Bo może w tym jest system. Pozdrawiam
jka

Napisano: 20 paź 2016, 10:08

my jesteśmy akurat małą gminą ponad 5tys mieszkańców i dlatego robimy wszystko od początku do końca z wydaniem wniosku do wpisanie w książkę korespondencyjną - bo obsługę poczty też mamy, kopertowanie
na rodzinne mamy ponad 300 wniosków do tego ok 40 fa
gasiak

Napisano: 20 paź 2016, 20:02

Ja tez robie wszystko łacznie z kopertowaniem śr i fa, wrzesień masakra przyjmowanie i rejestrowanie wniosków jak przyszło do pobierania to ciagle cos nie działało, teraz nie moge sie wyrobić, najgorsze w tym wszystkim sa zmiany bo ludziom przypomniało sie jak nie dostali kasy a gdzie to to co lezy. Dzieki dziewczyny za podpowiedzi może skorzystam , tylko czasu jak na lekarstwo.
Pytanie jeżeli ktos zgłasza sie dopiero i chce na dojazdy rozumiem ,ze przysługuje mu za pażdziernik wyłacznie a wypłate musze zrobic jeszcze w danym zasiłkowym czy moge w listopadzie jezeli dzis składa wniosek i jak na rozpoczecie to tez. Pomóżcie bo już niczego nie jestem pewna.
ab83
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 20 paź 2016, 20:09

rozpatrzenie zgodne z kpa a wypłata w teorii po uprawomocnieniu, CZYLI DOJAZD I RR np w październiku a wypłata w listopadzie
marcelino

Napisano: 20 paź 2016, 20:16

Dzieki wielkie :P
ab83
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 20 paź 2016, 20:39

A co na to art 32 ust 1d ustawy o śr?
nowa1124

Napisano: 21 paź 2016, 12:39

Ja przyjęłam zasadę, że wprowadzam wnioski do programu przy kliencie. Zaletą tego jest też to, że od razu mogę wyjaśnić utratę czy uzyskanie dochodu. Poźniej tylko w wolnych chwilach rejestruję decyzje. Jestem sama, gmina ponad 5tys i mam wszystkie decyzje na bieżąco :)
sylwiaW

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x