orzeczenie do XI 2013 i brak następnego na razie
orzeczenie do XI 2013 i brak następnego na razie
córka pobierała na matkę SP do VI 2013, orzeczenie było tylko do XI 2013, na razie nie ma nowego, dokumenty na komisję złożone dopiero w IV 2014, czy jak dostanie nowe orzeczenie w m-cach V-VIII 2014 to dostanie kasę za VII 2013-IV 2014 czy tylko do listopada, czy to będzie ciągłość????
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: orzeczenie do XI 2013 i brak następnego na razie
moim zdaniem, jesli orzeczenie bedzie potwierdzalo znaczny stopien w tym okresie kiedy nie bylo orzeczenia i corka caly czas sprawowala opieke - to tak
a ja myśle, że wyplata za okres VII-XI z odsetkami i ponownie trzeba rozważyć od IV `2014 ale to juz w zalezności od tego co bedzie w orzeczeniu
Córka na pewno powie że sprawowała cały czas opiekę, ale jak nowe orzeczenie może potwierdzić, ze w okresie przerwy w orzeczaniach osoba miała również znaczny stopień????
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ustalony stopien datuje sie od...i tu bedzie data, podejrzewam,ze skoro ta osoba miala znaczny juz dawno to teraz tez bedzie tam data duzo wczesniejsza niz wydane nowe orzeczenie...w normalnych okolicznosciach to mialaby przyznane do listopada 3013, a potem dopiero od miesiaca wniosku o nowe orzeczenie - i na nowych zassadach wtedy juz...ale rzecz dotyczy zabranych praw nabytych to mam watpliwosci czy mozna pominac okres od konca orzeczenia do miesiaca zlozenia nowego wniosku o orzeczenie,jesli okaze sie ze osoba caly czas byla niepelnosprawna w stopniu znacznym i byla sprawowana opieka...corka mogla nie wystepowac o orzeczenie wlasnie z tego powodu ,ze to od momentu "zabrania" jej swiadczenia niczego nie zmienialo w ich sytuacji ( i pewnie wlasnie dlatego nie wnioskowali o nowe orzeczenie)
nie twierdze,ze mam racje i ze tak na pewno nalezy podejsc do sprawy...ale rozwazylabym to pod takim wlasnie katem, gdybym miala taki przypadek
nie twierdze,ze mam racje i ze tak na pewno nalezy podejsc do sprawy...ale rozwazylabym to pod takim wlasnie katem, gdybym miala taki przypadek
Hm? I komu tu wierzyć? Jedni mówią że się należy zasiłek,a inni że nie.
do kk, no bez przesady nie bylo waznego orzeczenia i nalezy sie zasilek? 

Oprócz orzeczenie do XI 2013 i brak następnego na razie - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
gdzie ta ustawa?
nie wiem co zrobić
ŚP decyzja odmowna dla opiekuna prawnego
Fundusz alimentacyjny w Norwegii
czy przysługuje zp
zbiory z FA
zasiłek pielęgnacyjny
NEMEZIS GDZIE KATALOG DLL?
help desk
alimenty
szo-jaki etap?
nieopodatkowane pilne