1. wniosek o zasiłek rodzinny z marca 2021, orzeczenie o niepełn. dziecka z lutego 2021 a wniosek na komisję ze stycznia 2021 r. Od kiedy przyznać zasiłek rodzinny od miesiąca złożenia wniosku czy od stycznia? Wcześniej rodzina nie korzystała ze świadczeń.
2. osoba miała przedłużony zas. pielęgnacyjny na podstawie ustawy covidowej, teraz przynosi nowe orzeczenie o stopniu niepełnosprawności z końca grudnia 2020 r. i składa wniosek o zasiłek (nie przekroczyła 3 miesięcy od dnia wydania orzeczenia). Pisząc teraz decyzję przyznającą zas. pielęgn od kiedy przyznać świadczenie (w sentencji napisać od stycznia czy marca 2021, za styczeń i luty już wypłacone)
orzeczenie o niepełnosprawności a ustawa covidowa
-
- Referent
- Zajmuję się: FA/ŚW/ŚWIADCZENIA RODZINNE
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: FA/ŚW/ŚWIADCZENIA RODZINNE
- Kontakt:
Re: orzeczenie o niepełnosprawności a ustawa covidowa
Nikt nie odpowie
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
1. od stycznia
2. no ale miała przedłużenie na covid w tej decyzji jest ze przedłużasz na 60 dni po zniesieniu stanu .. jednak nie dłużej niż do czasu wydania nowego orzeczenia no plus 14 dni na uprawomocnienie
tak dla mnie strona powinna się zgłosić z nowym orzeczeniem w połowie stycznia
mamy połowę marca
ja jak uchylam covidy to w decyzji przyznającej świadczenia przyznaje od miesiąca złożenia wniosku i dopisuje, że do np lutego świadczenie było wypłacane na podstawie przepisów covidowych
2. no ale miała przedłużenie na covid w tej decyzji jest ze przedłużasz na 60 dni po zniesieniu stanu .. jednak nie dłużej niż do czasu wydania nowego orzeczenia no plus 14 dni na uprawomocnienie
tak dla mnie strona powinna się zgłosić z nowym orzeczeniem w połowie stycznia

ja jak uchylam covidy to w decyzji przyznającej świadczenia przyznaje od miesiąca złożenia wniosku i dopisuje, że do np lutego świadczenie było wypłacane na podstawie przepisów covidowych
-
- Referent
- Zajmuję się: St. specj.
- Kontakt:
1. Od miesiąca złożenia wniosku o zasiłek rodzinny czyli od marca.
2. Umorzyć za okres od złożenia wniosku na komisję do dnia wydania orzeczenia, przyznać od dnia wydania orzeczenia do daty ważności orzeczenia, zaliczyć przyznane na poczet wypłaconych.
2. Umorzyć za okres od złożenia wniosku na komisję do dnia wydania orzeczenia, przyznać od dnia wydania orzeczenia do daty ważności orzeczenia, zaliczyć przyznane na poczet wypłaconych.
Oprócz orzeczenie o niepełnosprawności a ustawa covidowa - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
rodzicielskie a ŚP - wstecz...
ŚP nieprawdziwe dane
Dodatek do zasiłku z tytułu opieki nad dzieckiem w okresie korzystania z urlopu wychowawczego
jak postąpić ze składkami ZUS i jak ją naliczyć
Odliczenie alimentów
zasiłek pielęgnacyjny a koordynacja
Niepełnoletnia matka
odliczenie 13 emerytury ja zrobic
Umowa trójstronna o staż zawodowy
Becikowe brak ubezpieczenia u ojca dziecka
Jak wyliczyć składkę zdrowotną ???
czy w tej sytuacji też przedłużenie COVID?
Czy można jedną decyzję na dwa wnioski???
wyrok TK sygn. akt K38/13 - odnośnik nr.7) do art. 17 ust. 1b
Czy należy się wyrównanie ZP
sygnity - zestawienie wydanych decyzji. Proszę o pomoc