osiemnastka
osiemnastka
Co zrobić z dziewczyną, która za pół roku kończy osiemnaście lat i wszystko " olewa", szkołę, placówkę i w ogóle. Chcieliśmy wystąpić do sądu o demoralizację, ale znając ślimaczenie się sądów stwierdziliśmy że zdąży dziewczę skończyć 18 lat
Re: osiemnastka
"lepiej' żeby tej 18-ki doczekała z wysłanym wnioskiem do sadu niz bez..... 

a co z usamodzielnieniem? Można ją skreślić z listy wych. jak skonczy 18 lat czy raczej usamodzielnić. Ona sama powiedziała, że wyprawkę ma w d......e i możemy ją skreślić
Skocz do tematu umieszczenie w mów a skreślenie z listy wychowanków.
Trzeba ją albo jej papiery) oczywiście z jej udzialem) przygotowywać, ale jak ucieknie_opusci placówkę przed osiemnastkę nabędzie pełnoletności na ucieczce to nic nie dostanie i ja się skreśla.
Natomiast jak będzie w placówce i przy tym wykazuje przejawy demoralizacji to proces usamodzielnienia należy qrozpoczac.
Może też tak być ze nie będzie chciała być aktywna co jest wymagane, to wówczas..... JEJ życzenie.
Nikt nikogo zmusić nie może do rozpoczęcia proc uda jeżeli sam zainteresowany nie chce.
Inne pytanie to takie, co zrobiła placówka żeby to zmienic
Trzeba ją albo jej papiery) oczywiście z jej udzialem) przygotowywać, ale jak ucieknie_opusci placówkę przed osiemnastkę nabędzie pełnoletności na ucieczce to nic nie dostanie i ja się skreśla.
Natomiast jak będzie w placówce i przy tym wykazuje przejawy demoralizacji to proces usamodzielnienia należy qrozpoczac.
Może też tak być ze nie będzie chciała być aktywna co jest wymagane, to wówczas..... JEJ życzenie.
Nikt nikogo zmusić nie może do rozpoczęcia proc uda jeżeli sam zainteresowany nie chce.
Inne pytanie to takie, co zrobiła placówka żeby to zmienic
Oprócz osiemnastka - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
poszukuję psychologa
10% czy już 30 % za pobyt w placowce- pomocy!!!
Raport NIK o usamodzielnielu wychowanków
SZKOLENIE - Rachunkowość OPS
SZKOLENIE - Rachunkowość OPS
10% nadal zwrotu czy juz 30% za pobyt dziecka w placówce
placówka dla nieletnich matek z dzieckiem
Czy dobrze myślę?
wychowawca wspomagający pracę dyrektora
praca z rocami pozbawionymi władzy rodzicielskiej
Kolejny skandal?
Wychowawca z tatuażami i karany.
życzenia
nowe placówki