Osoba nie zgłasza się w celu złożenia oświadczenia
Osoba nie zgłasza się w celu złożenia oświadczenia
Witam.
Mam problem z jedną osobą, nie zgłasza się w celu złożenia oświadczenia do zmiany decyzji.
Kiedy dzwonię nie odbiera.
Kiedy wysyłam wezwanie, nie przychodzi.
Czy żeby być krytym, wystarczy wezwanie jej z jakimś terminem, z jednoczesnym dopiskiem iż nie stawienie się w/w terminie skutkować będzie pozostawieniem decyzji przyznającej stypendium w jej pierwotnej formie?
Mam problem z jedną osobą, nie zgłasza się w celu złożenia oświadczenia do zmiany decyzji.
Kiedy dzwonię nie odbiera.
Kiedy wysyłam wezwanie, nie przychodzi.
Czy żeby być krytym, wystarczy wezwanie jej z jakimś terminem, z jednoczesnym dopiskiem iż nie stawienie się w/w terminie skutkować będzie pozostawieniem decyzji przyznającej stypendium w jej pierwotnej formie?
Re: Osoba nie zgłasza się w celu złożenia oświadczenia
Ja właśnie tak zrobiłam, żeby mieć podkładkę że taka osoba została poinformowana o możliwości zmiany decyzji na dłuższy okres.
Skoro nie odbiera ani listów ani telefonu to śmiem myśleć, że siedzi za granicą i pracuje na niskie dochody... 

Witam!
Mam pytanie - Jak wygląda u Was pismo w sprawie wezwania do złożenia oświadczenia w sprawie wyrażenia zgody na zmianę decyzji? Proszę o pomoc.
Mam pytanie - Jak wygląda u Was pismo w sprawie wezwania do złożenia oświadczenia w sprawie wyrażenia zgody na zmianę decyzji? Proszę o pomoc.
Ewa122 pisze:Czy żeby być krytym, wystarczy wezwanie jej z jakimś terminem, z jednoczesnym dopiskiem iż nie stawienie się w/w terminie skutkować będzie pozostawieniem decyzji przyznającej stypendium w jej pierwotnej formie?
A jaką masz podstawę prawną do tego, zeby pisać, ze nie stawienie się wywoła jakieś skutki?
No właśnie nie mam żadnej.....ale kilka osób nie reaguje na prośby telefoniczne w tej sprawie. a zgoda musi być tak? bo jak inaczej wydam decyzję zmieniającą?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Mam podobną sytuację, jednak nie wysyłam wezwań, bo nie będę miała podstawy do odmowy. Zgodnie z art. 90 o ust. 1 to na rodzicach ucznia ciąży obowiązek powiadomienia organu o ustaniu przyczyn, które stanowiły podstawę do przyznania stypendium. Dlatego jeżeli nikt nic nie zgłaszał wydajemy dec. przyznającą na II semestr.
Też tak myślałam żeby zrobić ale większość mi wyraziła zgodę na wydanie drugiej decyzji ,a pozostali bez zgody mają dostać ?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
U nas wydajemy 2 osobne decyzje na kazdy semestr, wiec nie bierzemy zgody na zmiane decyzji. Jeżeli w międzyczasie nastąpi zmiana sytuacji dochodowej i rodzina przekracza kryterium to wydajemy dec. odmowną n drugi semestr.
A co zrobilibyście w takiej sytuacji: przyszła Pani, która miała przyznane stypendium szkolne od września do grudnia. W chwili obecnej od stycznia pracuje przez co nie jest już uprawiona do otrzymania stypendium ale co 2 tygodnie dostaje umowy tymczasowe z pracy i nie wiadomo co będzie za kolejne 2 tygodnie czy będzie pracowała czy nie. Co zrobić czy od razu wydać decyzje odmowną???
Oprócz Osoba nie zgłasza się w celu złożenia oświadczenia - Stypendia przeczytaj również:
zgon meża - zdarzenie losowe
Skreślenie z listy uczniów
opinia dyrektora - potrzebna?
kryteria dochodowe
sygnity rozliczenie faktur
podstawa prawana ustawa oświatowa
PLANOWANE SZKOLENIA
Rozpoczęcie działalności
decyzja zmieniająca
rezygnacja z stypendium
co piszecie na fakturach- pomóżcie jestem nowa
UCZENNICA KLASY MATURALNEJ!!!