Osoba rozwiedziona- czy jest wymóg alimentów - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 17 mar 2016, 21:48

hym? bo ja mam przypadek ze pani sie rozwiodła i w 2015 roku ma zasadzone wyrokiem alimenty? oczywiscie dostaje do ręki? i co mam je liczyć do dochodu ? skoro w katalogu dochodów uzyskanych ich nie ma??? czy dopiero w roku bazowym? bo tak na dobrą sprawę jakby kobitka się sama nie przyznała? to i tak bym jej nie policzyła...!a teraz już nie wiem co robic jedni mówią nie liczyć ? ale Pani z infolini mówi że liczyć!
manianka

Napisano: 17 mar 2016, 23:10

myślę że nie ma męża już, to i nie ma jego dochodów z 2014 roku. Ale alimenty z 2015 nie są dochodem uzyskanym. Jednego i drugiego sie nie liczy.
"Gdy­by ludzie zas­ta­nawiali się nad jedną trze­cią te­go, o czym mówią, świat byłby rajem" Carlos Ruiz Zafón
gaia
Praktykant
Od: 04 lut 2016, 20:49
Zajmuję się:

Napisano: 17 mar 2016, 23:51

pouczenie w tym zakresie jest we wniosku 500+, jak wół informacja w tym zakresie jest nawet w podreczniku dla samorządów, a tu jak zwykle ciemność, bezmózgowie i brak umiejetności nawet czytania w jezyku polskim
olxx

Napisano: 17 mar 2016, 23:59

olxx pisze:pouczenie w tym zakresie jest we wniosku 500+, jak wół informacja w tym zakresie jest nawet w podreczniku dla samorządów, a tu jak zwykle ciemność, bezmózgowie i brak umiejetności nawet czytania w jezyku polskim
O jak miło, ze ktoś tak ładnie i po polsku tłumaczy.
spasiba, danke itp każdy zrozumie jak chce...
"Gdy­by ludzie zas­ta­nawiali się nad jedną trze­cią te­go, o czym mówią, świat byłby rajem" Carlos Ruiz Zafón
gaia
Praktykant
Od: 04 lut 2016, 20:49
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x