osoba z zaburzeniami psychicznymi kierowana do dps dla przew
-
- Praktykant
- Zajmuję się: pracownik socjalny -PCPR
- Kontakt:
osoba z zaburzeniami psychicznymi kierowana do dps dla przew
Czy jest wzór jednolitego zaświadczenia lekarskiego o stanie zdrowia osoby ubiegającej się o umieszczenie w domu pomocy społecznej (jakieś rozporządzenie). Co można zrobić w sytuacji gdy do domu pomocy społecznej dla osób przewlekle somatycznie chorych ośrodek pomocy społecznej kieruje osobę z zaburzeniami psychicznymi i uzależnioną od alkoholu? Większość ośrodków pomocy społecznej załącza zaświadczenie lekarskie zawierające klauzulę: w przypadku występowania choroby psychicznej u osoby do niniejszego zaświadczenia dołącza się zaświadczenie lekarza psychiatry, jednak nie wszystkie ośrodki i w przypadku występowania zaburzeń psychicznych wymienionych z zaświadczeniu lekarskim odmawiają dołączenia zaświadczenia lekarza psychiatry. Trzeba dodać, że kierują osobę z zaburzeniami psychicznymi i uzależniona od alkoholu do domu pomocy społecznej dla osób przewlekle somatycznie chorych. Proszę o pomoc, nie mogę znaleźć podstawy prawnej a Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Społecznej w sprawie domów pomocy społecznej paragraf 8 pkt.2 wymieniający dokumenty dołączane do wniosku o skierowanie do domu pomocy społecznej nawet nie wymienia zaświadczenia lekarskiego.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: pomoc społeczna
- Kontakt:
Re: osoba z zaburzeniami psychicznymi kierowana do dps dla p
wybierz sobie w inter.druki dokumentów do DPS
Oprócz osoba z zaburzeniami psychicznymi kierowana do dps dla przew - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
zasiłek okresowy powód - tylko ubóstwo?!
nowy Dziennik Urzedowy z pomocy społecznej
Nienależnie pobrane świadczenia
zmiana głowy rodziny w pomost
ekwiwalent za odzież dla pracowników socjalnych
dochód utracony a wyliczenie dochodu zas okresowy
zasiłek stały wniosek o przyznanie
zasiłek stały a gospodarstwo rolne
wezwanie na wywiad alimentacyjny
Nagrody na Dzień Pracownika Socjalnego
odpłatność w Domu Samotnej Matki
wychodzenie z bezdomności działania wspierające
becikowe nowa ustawa kiedy weszła w życie