osoby które miały śP.

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
wiewiórka

osoby które miały śP.

Post autor: wiewiórka »

witajcie!
Czy macie takie osoby które u was pobierały świadczenia pielęgnacyjne do 30.06.2013 a które nie będą spełniać warunków ustawy w brzmieniu z dnia 31.12.2012r.? Tzn. miały przyznane ŚP przed zmianą przepisów np. dwa świadczenia w rodzinie: mąż na swoją matkę a żona na swoją, albo osoba ze znacznym pobierała ŚP bo w 2010roku nie było takich przeciwwskazań. Co z takimi osobami, myśleliście o tym?
wiewiórka

Re: osoby które miały śP.

Post autor: wiewiórka »

Czy nikt o tym nie myślał???
nowa2

Post autor: nowa2 »

ja myślę nad małżeństwami - SP mąż na żonę , Zona na męża - my dawaliśmy odmowy - SKO po odwołaniu im przyznała SP - jak to będzie teraz wyglądało? odnowa odmowa i odwołanie????????????? szok ....
nknk

Post autor: nknk »

ja mam tak ze w 2011r. przyznano wnuczce na babcię na czas nieokreślony , wnuczka ma znaczny stopień ale faktycznie się opiekowała babcią a wg stanu na dzień 31.12.2012r. nie mogła pobierać bo innym osobom z wyjątkiem osób o znacznym stopniu niepełnosprawnosci ??
ODPOWIEDZ